Prethodna kolumna
Slijedeća kolumna

Dnevnik tate Bena: PAZI BOMBA!

Of tjedan imam tolko tema o terima bi mogel pisati da su to strahi. Sve ne znam čega bi se prije prijel. Da počnem s bombama. Terorizam je došel h naše krajeve. Počele su pucati bombe.

Of tjedan imam tolko tema o terima bi mogel pisati da su to strahi. Sve ne znam čega bi se prije prijel. Da počnem s bombama. Terorizam je došel h naše krajeve. Počele su pucati bombe.

I kaj za inat baš one dane kad ja delam i kad moram iti h Zagreb ili iz Zagreba doma. Noč utorak na srijedu sam delal nočnu smjenu. I umjesto da idem doma po najkračem putu od centra, po Ilici i Bolonji do stare Zagorske ja sam moral iti okolo naokolo. Ali ne samo ja. Nego i si drugi.

Neču niti pisati kakva je to tam gužva onda nastala. H petak isto. Nemrem na posel nakrajšim putem. Nego opet okolo naokolo. Gdo bu to meni platil? Kolko sam ja goriva više potrošil? Vremena? Živaca? Kad malo razmislim gdo je bil meta tih bombaških napada? To je na ruti po kojoj idem na posel i s posla. Kaj ak su te bombe bile meni namjenjene? Morti se nekome ne dopada to kaj pišem i …

Ima toga još. Evo, h subotu su se (kak da ih nazovem da nikoga ne uvrijedim) ovi kaj u seksu ne voliju isključivo osobu suprotnog spola (kak sam to dobro formuliral) okupili na Kaptolu i kušuvali. Jer se ne slažeju s onim kaj popovi govoriju u javnosti. Kak bi njima bilo da se jedno 100 popova i 200 časnih sestri okupilo ispred njihovog sjedišta i molilo krunicu za spas njihovih duša? Kad sam več kod tog okupljanja ovih kaj su se kušuvali, čini mi se da tu baš nije bilo sve u skladu sa zakonom.

Na svim mogučim fotkama kaj su objavljene niti na jednoj jedinoj nisam videl niti jednog jedinog redara. Samo prosvjednike razne i policiju. A u zakonu jasno piše da je organizator dužan osigurati dovoljan broj redara (Članak 16.) i da je redar dužan za vrijeme obavljanja redarskih poslova na rukavu nositi vidljivu oznaku s natpisom „redar“ (Članak 20.). Nego su se napravili bedasti i nek njih policija čuva.

A gdo bu to platil? Svi mi. A kaj ak ne nešči od onih silnih policajaca taj dan po rasporedu trebal biti doma? S ženom i decom. Briga njih za to. Oni ženu i decu nemaju. I ne znaju kak je to kad ti šef veli da neš doma s ženom decom, kak si trebal biti, nego buš došel delati. Briga njih i za to. Oni su sebi promociju napravili.

Kaj ne bi bilo jeftineše da su sazvali tiskovnu konferenciju, rekli da se ne slažeju s tim i tim i onda se na kraju skušuvali, pa naj ih fotografi fotkaju? Nisam siguran da bi onda dobili tolku medijsku pažnju, jer su novinarima, kak mi se vidi zanimljiviji bili oni kaj su se spontano okupili, molili krunicu i pjevali domoljubne pjesme oko ovih.

Facebook