Prethodna kolumna
Slijedeća kolumna

Dnevnik tate Bena: Krava

Piše: Tomislav Benćić
Prošli tjedan nam je bila godišnjica. Braka. Meni i ženi. I to več deseta. I kak je i red otpelja

Prošli tjedan nam je bila godišnjica. Braka. Meni i ženi. I to več deseta. I kak je i red otpeljal sam ženu van. Znam da vas interesira kam smo prešli. Na koncert. Teri? Zadruga i oni si drugi kaj su igrali. Bilo je ljepo i veselo. I dok je Zadruga igrala „Ja živim vu malomu selu“ žena se zmislila kak naša Gracia još u životu nije videla kravu. Patricija je za kravu, kad ju je prvi put videla rekla da je Milka, dok je za Sandru bila mali slon. Gracia zna kak zgleda riba, zna za lava, vuka, tukana, medu, tigra, slona i mnoge druge životinje.

Neke domače životinje je videla. Videla je koke i raznu drugu perad, razlikuje vavu od mici, zna i kak pajcek zgleda, a zna i oponašati pajceka. Ali kravu još nije videla u živo. Sreča pa imam doma nekakav crtani gde je krava u glavnoj ulogi i sad bar okvirno zna kak krava zgleda. Možda je več došlo vrijeme da se te razne „domače“ životinje počneju metati po zoološkim vrtovima jer kakva je situacija još malo pa buju to postale egzotične životinje.

Moje kulinarsko umijeće se dopalo nekim čitateljima pa evo još jednoga recepta. Ovaj put za mahune. Kaj vam se za to treba? Trebate mahune, krumpira, luka, nekaj mesnatoga (kobase, meso kao takvo…), mljevena crvena paprika, sol, vegeta, kiselo vrhnje (crveno), voda, paradajz u tubi, a če imate morete deti i mrkve, paprike, paradajza. Valjda sam sve nabrojal. Nisam. I brašno vam treba. Če sam još kaj pozabil bute videli h samom receptu.

Če imate svoj vrt onda h njemu poberete mahune, skopate krumpira, spuknete malo luka, mrkve, češnjaka, poberete koji paradajz če vam je več zreli, eventualno i papriku. Če nemate svoj vrt onda to kupite na placu ili h dučanu. Mahune očistite, operite i narežite na manje komade. To če imate zmržnjene mahune iz dučana ne treba delati. H jednu rajnglu ili lonac denete mahune, krumpir (oguljen i narezan na kockice ili neki sličan oblik) i slanu vodu. Če nemate slanu vodu denite običnu i posolite ju. U međuvremenu dok se mahune i krumpir kuhaju očistite i na sitno narežite luk teri vam treba za podinstati. Uz luk morete podinstati i malo češnjaka, mrkve, paradajza i paprike. Sve to treba očistiti i na sitno narezati. Počakajte dok se mahune i krumpir ne skuhaju. Kad se skuhaju, a more i malo prije toga, podinstajte luk i ak hočete i se drugo kaj sam par redova više napisal. Kad je podinstano denite na to mahune i krumpir koje ste prije toga ocedili. Se skupa zmešajte i malo podlijte z vodom. Dodajte kobase. Ili suhog mesa. Če imate sirove kobase skuhajte ih prije i narežite na kolutiče. Vegeterijanci preskačeju navedeni korak. Zemite vrnje i zlijte ga h nekakvu posudu. Dodajte malo vode i brašna. Promješajte i denite k svemu ostalome. Dodajte vegete, crvene paprike i malo paradajza iz tube.

Nemrem vam napisati točne količine jer nisam nič vagal, nego ja to mečem sve od oka i malo sprobavam pa prema okusu i začinim. Kad se to se skupa zmješa i zakipi onda je gotovo. Mahune i krumpir se nesmeju preveč dugo kuhati jer se budu raskuhali. Znači morate biti brzi. Kad je gotovo nesme biti preveč vodenasto jer nije dobro. Ali nije dobro niti da je tak gusto da žlica stoji nutra.

Facebook