Prethodna kolumna
Slijedeća kolumna

Dnevnik tate Bena: Izbori, štrajk, susedi...

Piše: Tomislav Benčić
Šteli mi to ili ne ali prošli i ovaj tjedan su u znaku izbora. Te su nas maltretirali sa svojim k

Šteli mi to ili ne ali prošli i ovaj tjedan su u znaku izbora. Te su nas maltretirali sa svojim kampanjama, a pojedinci su išli tak daleko da su išli od vrata do vrata i djelili kojekakve propagandne matrijale. Ali su djelili samo nekakve papire. Da su bar mekaniji da se moreju korisno upotrijebiti za slučaj nužde.

I ja h pondeljek h jenoj vuri popoldan idem na Internet videti gdo je h mojem gradu pobjedil. Pogledam na stranice Državnog izbornog povjerenstva, ali tam za Zabok nije bilo rezultata. Mogel sam doduše saznati gdo je budući načelnik Muća i Žakanja, pa čak i tu nama susjednih Jakovlja ili Bistre. Ali za Zabok podataka nije bilo. Kao zbog tehničkih problema. Morete si misliti.

Kad smo več kod izbora primjetil sam da je na ovim izborima bilo prilično malo ženskih na listama. Nije da sam ja neki veliki borac za ženska prava, ali ak je ženskih več od pol u ukupnom broju stanovnika, zakaj ih onda nema barem frtalj na listama? A liste su bile sikakve. Si bi šteli biti političari. Jedino ne znam kaj još ja čakam. Morti bi mi bilo i vrijeme da se i ja s politiku počnem baviti. Kad se politika i političari več baviju z menom.

Prošli tjedan su i učitelji štrajkali. Ovi naši h osnovnoj školi u Zaboku su več unaprijed znali da se sindikati neju dogovorili s Vladom pa su deci rekli da je zutra štrajk iako se to još nije niti znalo. A onda kad je štrajk bil gotov i kad su deca došli h školu su ih učitelji pitali da pokaj su došli?

Priča meni najbolja od svih žena kak je Patricija prešla h školu i da im je tam ravnatelj rekel da nema nastave. I ona je krenula doma. Da bi ju putem nazvala frendica i rekla da ipak nastave ima i da nek se vrne h školu. Onda se vrnula h školu. A školi je bilo nekaj dece, ali ne sva. I onda se nastava održala tek tolko da se zadovolji forma.
Prošli tjedan mi je skoro Gracia nastradala. Ne zato da smo najbolja od svih žena ili ja loši roditelji, nego imamo šlampave i neodgovorne susede. Sedi žena s detetom na terasi gore na katu kod mojih mame i tate i najdamput doleti roj pčela. Od kud sad pčele? Od suseda teri h dvorišču ima par košnica makar je Grad donesel odluku da se takva živina nesme držati tu h centru Zaboka (Odluka o komunalnom redu). I čovek ih ljetama ima h dvorišču i nikome nič. I sako ljeto mu bar jemput pobegneju. Kaj si ih na lanc ne dene? I onda dojde na kraju i pobere ih kaj da nič nije bilo. Da sam ja bil doma zašprical bi ih s nekakvim sprejem protiv te živine. A to bum i napravil drugi put.

Facebook