Prethodna kolumna
Slijedeća kolumna

Dnevnik tate Bena: Iskušenje

Pisal sam prije par meseci o iskušenjima terima čovek more lako podleči. Mislim na iskušenja betežnog čoveka, kak sam ja i teri bi trebal biti na dijeti. Teri nesme skoro nič niti jesti niti piti.

Pisal sam prije par meseci o iskušenjima terima čovek more lako podleči. Mislim na iskušenja betežnog čoveka, kak sam ja i teri bi trebal biti na dijeti. Teri nesme skoro nič niti jesti niti piti.

I onda dojdeju ovakve prigode, kak su trenutno aktualne berbe grojzdja. A na kaj to liči? Nisi još ni praf došel do kljeti več ti h ruku rijevljeju nekaj maloga. Onak za cirkulaciju. Pri pravome gazdi i onda dok se bere ima nešči gdo beračima nosi okrijepu u vidu nečeg malog ili gemišta. I normalno kad se pobere red je da se sedne i krene jest i pit.

Jedan od artikala oko kojih znaju izbiti nesporazumi su berački pribor. Kante i škare. Jer kad je berba gotova onda se kante deneju kam ko stigne, a često se i škare nekam poljek deneju. A nakon pretjerane konzumacije tekučih delicija teško je prepoznati svoju kantu i svoje škare. Naročito ak više ljudi ima isti pribor. Zato ja svoje škare denem na sigurno, a kante sam obilježil. Za ovu sezonu sam si priredil 4 kante. One velike kante h terima kupite farbu za malanje. Na jednu kantu sam napisal „Moja kanta“, na drugu „Moja 2. kanta“, na trejtu „Moja 3. kanta“ i na četrtu „Još jedna moja kanta“. Tak da se zna tere su moje kante.

Aha da, počel sam o iskušenjima. Več tradicionalno po odojka h pekaru idem ja. Najjednostavnije je odojka dati h pekari speči jer ga samo dopeljaš i h dogovoreno vrijeme dojdeš po njega. A i moram priznati da ga teta Anica zna odlično speči. I tak dopeljam ja do kljeti odojka i ovaj put sam podlegel iskušenju. Zel sam si šnitu kruha i malo pomacal onu mast kaj se z odojka scedila. Joj, kak mi je bilo fino. Mogel bi tak cjeli kruh pojesti dok macam.

Ne veli se zabadaf da su mala deca poput spužvi. Sve upijaju. I sve kopiraju. I delaju ono kaj čujeju od nas velikih. Tak je u centru pažnje bila Gracia dok je objašnjavala da tata (to jest ja) hče (u prijevodu hrče). Inače ja ne hrčem, to je čista izmišljotina. Morti tu i tam dok spim glasno dišem i to je to. Pa su onda okupljeni govorili Gracii kaj treba napraviti dok tata hrče. Te da mu treba fučkati pod vuho i kaj ti ga ja znam kaj sve ne. Da bi na kraju moja žena rekla da me ona dok hrčem z laktom hdrapi pod rebra.

Neku noč Gracia nije štela spati. Ona hoče gledeti crtani. I to z menom na mojem krevetu. Koristila je priliku dok je mama (moja žena) zaspala h dnevnoj sobi uz vrlo zanimljiv program na televizoru, da se uvali h naš krevet. Bilo je to več oko pol noči i ja kak sam bil umoran zaspim. Kad najemput mene Gracia ječe h rebra i govori „Tata nemoj hkati!“

Facebook