Prethodna kolumna
Slijedeća kolumna

Dnevnik tate Bena: Iskušenje

Pisal sam prije par meseci o iskušenjima terima čovek more lako podleči. Mislim na iskušenja betežnog čoveka, kak sam ja i teri bi trebal biti na dijeti. Teri nesme skoro nič niti jesti niti piti.

Pisal sam prije par meseci o iskušenjima terima čovek more lako podleči. Mislim na iskušenja betežnog čoveka, kak sam ja i teri bi trebal biti na dijeti. Teri nesme skoro nič niti jesti niti piti.

I onda dojdeju ovakve prigode, kak su trenutno aktualne berbe grojzdja. A na kaj to liči? Nisi još ni praf došel do kljeti več ti h ruku rijevljeju nekaj maloga. Onak za cirkulaciju. Pri pravome gazdi i onda dok se bere ima nešči gdo beračima nosi okrijepu u vidu nečeg malog ili gemišta. I normalno kad se pobere red je da se sedne i krene jest i pit.

Jedan od artikala oko kojih znaju izbiti nesporazumi su berački pribor. Kante i škare. Jer kad je berba gotova onda se kante deneju kam ko stigne, a često se i škare nekam poljek deneju. A nakon pretjerane konzumacije tekučih delicija teško je prepoznati svoju kantu i svoje škare. Naročito ak više ljudi ima isti pribor. Zato ja svoje škare denem na sigurno, a kante sam obilježil. Za ovu sezonu sam si priredil 4 kante. One velike kante h terima kupite farbu za malanje. Na jednu kantu sam napisal „Moja kanta“, na drugu „Moja 2. kanta“, na trejtu „Moja 3. kanta“ i na četrtu „Još jedna moja kanta“. Tak da se zna tere su moje kante.

Aha da, počel sam o iskušenjima. Več tradicionalno po odojka h pekaru idem ja. Najjednostavnije je odojka dati h pekari speči jer ga samo dopeljaš i h dogovoreno vrijeme dojdeš po njega. A i moram priznati da ga teta Anica zna odlično speči. I tak dopeljam ja do kljeti odojka i ovaj put sam podlegel iskušenju. Zel sam si šnitu kruha i malo pomacal onu mast kaj se z odojka scedila. Joj, kak mi je bilo fino. Mogel bi tak cjeli kruh pojesti dok macam.

Ne veli se zabadaf da su mala deca poput spužvi. Sve upijaju. I sve kopiraju. I delaju ono kaj čujeju od nas velikih. Tak je u centru pažnje bila Gracia dok je objašnjavala da tata (to jest ja) hče (u prijevodu hrče). Inače ja ne hrčem, to je čista izmišljotina. Morti tu i tam dok spim glasno dišem i to je to. Pa su onda okupljeni govorili Gracii kaj treba napraviti dok tata hrče. Te da mu treba fučkati pod vuho i kaj ti ga ja znam kaj sve ne. Da bi na kraju moja žena rekla da me ona dok hrčem z laktom hdrapi pod rebra.

Neku noč Gracia nije štela spati. Ona hoče gledeti crtani. I to z menom na mojem krevetu. Koristila je priliku dok je mama (moja žena) zaspala h dnevnoj sobi uz vrlo zanimljiv program na televizoru, da se uvali h naš krevet. Bilo je to več oko pol noči i ja kak sam bil umoran zaspim. Kad najemput mene Gracia ječe h rebra i govori „Tata nemoj hkati!“

Facebook

Pojačan je promet na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A2 Zagreb-Macelj u oba smjera, Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijalaza Kaštel i Plovanija, autocesti A7 GP Rupa-Rijeka u smjeru Rijeke te na pojedinim graničnim prijelazima. Povre...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program