Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar potpisao važan ugovor s potpredsjednikom Vlade RH


Nakon obilaska radova na izgradnji zamjenskih kuća u stubičkom kraju te dvorca Stubički Golubovec na kojem uskoro kreće cjelovita obnova, potpredsjednik Vlade RH, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić sa suradnicima održao je sastanak u Krapini sa županom Željkom Kolarom, na kojem je potpisana odluka o primopredaji predmeta na daljnje upravljanje Krapinsko – zagorskoj županiji.

– Predali smo na rješavanje predmete koje je do sada vodilo naše ministarstvo, na upravljanje županijama i gradovima. Do sada je to radila uprava ministarstva, a sada će to upravni odjeli županija i velikih gradova . Time ćemo ubrzati rješavanje predmeta i uvjeren sam da će Krapinsko – zagorska županija raspolagati tom imovinom na kvalitetan način – rekao je Bačić.

Župan Željko Kolar pojasnio je kako je još proje dvije godine Hrvatska zajednica županija inicirala razgovor s Vladom Republike Hrvatske.

- Tada smo iskomunicirali problem sporosti oko rješavanja imovinsko – pravnih odnosa, odnosno rješavanja problema državne imovine koja u pojedinim slučajevima sprječava  realizaciju konkretnih projekata što jedinica lokalne samouprave, isto tako i samih županija, ali i privatnog sektora. Obzirom na ogroman pritisak, nije bilo za očekivati da se taj broj predmeta može rješavati onom brzinom kojom gospodarstvo i projekti od nas zahtijevaju – poručio je župan Kolar i dodao kako mu je izrazito drago da se Vlada odlučila na izmjenu zakona kako bi županije preuzele dio predmeta.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook