Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar na otvorenju dana regionalnog razvoja i fondova EU: ''Očekujem još bolje rezultate i još više realiziranih projekata''


U Šibeniku su u četvrtak, 7. prosinca 2023. godine svečano otvoreni Dani regionalnog razvoja i fondova EU – konferencija Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU o razmjeni iskustva i mogućnostima financiranja iz EU fondova.

Na otvorenju Dana regionalnog razvoja i fondova EU bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, kao i ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar sa zamjenicom Ivanom Šalković te direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša. „Krapinsko-zagorska županija je, po pokazateljima iz 2022. godine, treća po uspješnosti u povlačenju europskih sredstava. S obzirom na novu financijsku omotnicu i sredstva koja ćemo na imati na raspolaganju, u vremenu pred nama očekujem još bolje rezultate i još više realiziranih projekata“ – istaknuo je na otvorenju župan Kolar te posebno čestitao gradonačelniku Grada Krapine Zoranu Greguroviću na potpisivanju i preuzimanju ugovora za ITU mehanizam za Grad Krapinu.

Dani regionalnog razvoja i EU fondova konferencija je Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizirana kako bi brojni predstavnici ministarstava, županija, gradova, općina, regionalnih koordinatora i drugih institucija važnih za regionalni razvoj dobili važne informacije o mogućnostima financiranja iz EU fondova te razmijenili iskustva, povezali se i ojačali suradnju na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u svrhu realizacije što većeg broja projekata. Ovogodišnja konferencija u znaku je desetogodišnjice hrvatskog članstva u Europskoj uniji i isto toliko godina korištenja europskih fondova.

Još članaka iz "Županija"

Facebook