Prethodni članak
Sljedeći članak

Doktori iz Amerike kreću s gradnjom modernog onkološkog centra u Zagorju


Jedno od pitanja koja su županu Želju Kolaru tijekom današnjeg aktualnog sata, kojim je započela sjednica Skupštine Krapinsko - zagorske županije, bilo je i pitanje vijećnika Maria Lipnjaka.

On je, naime, upitao župana u kojoj je fazi izgradnja onkološkog centra u OB Zabok i bolnici hrvatskih veterana.

Župan je odgovorio da je OB Zabok je raspisala međunarodni natječaj za izgradnju onkološkog centra, a izabran je izvođač. - Sveučilišna bolnica iz Pittsburgha, koja je među tri najveće u Americi, najjača u onkološkom dijelu, ima 95.000 zaposlenih, i to je najveća strana investicija u zdravstvu u RH. Omogućit ćemo našim pacijentima da se liječe na temelju najvećih medicinskih dostignuća s najsofisticiranijim i najmodernijom opremom i doktorima koji imaju najveće svjetsko znanje. Plus toga, ogroman dobitak je što će se naši liječnici moći dodatno educirati. S obzirom da je američki partner potpisao ugovor s izvođačem radova, mi očekujemo da ćemo 20., 21. ili 22. prosinca otvoriti radove na izgradnji odnosno dogradnji onkološkog centra – najavio je Kolar.

Dodao je da je ponudio predsjedniku Vlade RH da otvori radove i nazoči tom događaju. - Kontaktiran je i ministar Beroš, premijer je rekao da će se izjasniti da li može ili ne. U svakom slučaju, otvorit ćemo radove i ovo je još jedan primjer zašto smo mi protiv da OB Zabok preuzme država jer s milijardu posto sigurnosti mogu reći da ove investicije u Zaboku ne bi bilo da time upravlja država. Bila bi na Rebru, Vinogradskoj ili Dubravi, no u Zaboku sigurno ne. Bitno je da je Vlada podržala taj projekt i da očekujemo njegov završetak do kraja 2024. godine. Bit će na dobrobit svih naših građana i ljudi koji će se dolaziti liječiti i iz drugih dijelova Hrvatske. To je kao da smo na Grobnik doveli Formulu 1 – zaključio je župan.

Još članaka iz "Županija"

Facebook