Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZBOR GRAĐANA] Krapinčani, informirajte se o početku radova na izradi katastra nekretnina

Zbor građana održat će se 1. kolovoza u 18 sati u prostorijama DVD – a Lepajci


U četvrtak, 1. kolovoza u 18 sati u prostorijama DVD - a Lepajci, na adresi Lepajci 4B, održat će se Zbor građana posjednika i vlasnika zemljišta i nekretnina na području naselja Velika Ves, Lepajci i Gornja Pačetina. Zbor se održava zbog davanja informacija o početku radova na izradi katastra nekretnina - nove katastarske izmjere za katastarsku općinu k.o. Velika Ves i informacija o planiranom početku katastarske izmjere za područje naselja Gornja Pačetina.

Naime, Državna geodetska uprava provela je postupak javne nabave te su gradonačelnik Zoran Gregurović i ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šanek sklopili prvi Ugovor za novu katastarsku izmjeru prostora k.o. Velika Ves (površine 471 ha). Vrijednost ugovora je 1.964.041,74 kuna bez PDV – a, a Grad sufinancira 60 Posto. Provođenje postupka izmjere trajat će do kraja 2021. godine, a na taj način će se obnoviti katastarske i zemljišne knjige za to područje. Uskoro će se dovršiti i postupak nabave i sklapanje ugovora, za područje naselja Gornja Pačetina, površine 229 ha.

Kako je rečeno na nedavnoj konferenciji za novinare u Gradu Krapini, važno je da se građani uključe u ovaj proces i odazovu skupu. - Vlasništvo nad nekretninom nije samo pravo već je i obaveza, pa građani trebaju sudjelovati na način da obilježe granice katastarskih čestica. Potom sudjeluju na licu mjesta u samoj izmjeri čestice, a nakon izrađenog elaborata, on se predočava strankama, imamo izlaganje podataka, a ako upravitelji čestica s nečim nisu zadovoljni mogu dati prigovor – rečeno je na pressici, a detaljnije o cijeloj proceduri građani mogu saznati na Zboru građana.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u unutrašnjosti, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Mokrih i skliskih kolnika ima na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru, Lici i mjestimice D...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program