Prethodni članak
Sljedeći članak

'Zaražena dva djelatnika Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama, no bolnica je sigurna za pacijente'

Epidemiološka obrada Specijalne bolnice je u tijeku, predložene su sve mjere prevencije i sprečavanje širenja bolesti u ustanovi


Dr. Bojana Mahmutović iz Zavoda za javno zdravstvo pojasnila je da su zaražena dva djelatnika Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama. - Osoba je 6. srpnja radila na trijažnom prijemu, a 7. srpnja razvila je simprome bolesti. Epidemiološkom obradom u samoizolaciju je stavljena jedna osoba, koja je bila rizičan kontakt s pozitivnim pacijentom s posla te 4 obiteljska kontakta tog pacijenta. Sve osobe koje su taj dan prošle kroz trijažni prijem su kontaktirane ili će biti danas te su upućene da prate svoje zdarsvtveno stanje do 20.7. – istaknula je dr. Mahmutović, dodajući da to nisu rizični kontakti, pošto se trijaža odvijala na otvorenom, uz zaštitnu opremu i fizički razmak. - Nadalje, 12. srpnja testirano je 6 osoba koje su kontakti ovog pozitivnog pacijenta, 5 zaposlenika i 1 obiteljski kontakt te je jedan nalaz došao pozitivan, obiteljski kontakt od te prvooboljele osobe, ali je ta osoba zaposlenik Krapinskih Toplica. Dakle, 2 osobe u specijalnoj bolnici Krapinske Toplice su pozitivne. Epidemiološkom obradom 8 je osoba stavljeno u izolaciju gdje će se testirati danas tijekom dana. Epidemiološka obrada Specijalne bolnice je u tijeku, predložene su sve mjere prevencije i sprečavanje širenja bolesti u ustanovi. Ustanova će na mjestima ekspozicije provesti dezinfekciju prostora, i prema sadašnjoj epdiemiološkoj slici specijalna bolnica može nastaviti s radom i sigurna je za pacijente – napomenula je dr. Mahmutović.

 

Ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Žnidarić istaknula je sa je, s obzirom na puni opseg rada i broj ljudi koji dolaze u ustanovu, bilo je samo pitanje dana kada će se desiti ovakva situacija. - Ono što je svakako pozitivno, je da taj zaraženi djelatnik nije dalje prenio zarazu u bolnicu, već samo doma. U tijeku su testiranja i više djelatnika nego su okarakterizirani ako rizični kontakti i do sutra ujutro najkasnije očekujemo njihove nalaze – rekla je Žnidarić te apleirala an pacijente da imaju razumijevanja, jer svi koji idu na ambulantnu grupnu fizikalnu terapiju s njom će moći nastaviti tek nakon 20. srpnja.

 

 


Predsjednik bolničkog povjerenstva za COVID Specijalne bolnice, dr. Ivica Šćuric, dodao je da je bolnica s radom u punom opsegu počela u svibnju. - Provode se protuepidemijske mjere kojima je cilj da se izdvoje svi koji su suspektni, kao i mjere unutar bolnice da se smanji kretanje pacijenata i djelatnika među odjelima i da se u slučaju pojave bolesti na najmanju moguću mjeru spriječi širenje među pacijentima i zaposlenicima – rekao je dr. Šćuric.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Snijeg povremeno pada u Slavoniji. Ponegdje ima i magle. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju si...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program