Prethodni članak
Sljedeći članak

Vincelj poklonio županu mali bager 'da ga podsjeća na obećanja'. Kolar: 'Dat ću ga djeci u vrtić da se igraju'


U Krapini je u tijeku sjednica Županijske skupštine, koja je započela aktualnim satom, na kojem se za riječ prvi javio vijećnik Romeo Vincelj te usput izveo mali 'performans'. -Pitanje postavljeno još u prosincu prošle godine, a tiče se početka radova na sportskoj dvorani Petrovsko. Župan mi je tada odgovorio na pitanje da je napravljeno nekoliko sastanaka s načelnikom Petrovskog, sa školskim odborom, međutim župan je rekao da je načelnik tražio svojevrstan 'time out' radi prijave na natječaj da se investicija može pokriti 85 posto, da je Županija načelno na to pristala, ali je u svakom trenu spremna snositi svoj financijski dio i pokriti troškove izgradnje dvorane, raspisati natječaj i da se očekuje da bi radovi mogli krenuti u ožujku ili travnju ove godine. Mi smo na pragu srpnja, želim dodatna objašnjenja od župana – rekao je Vincelj te poklonio županu, kako je rekao, 'simboličnii mali bager da ga podsjeća na obećanja.

Župan Kolar poklon nije odbio, ali je Vincelju odgovorio kako u ovom slučaju Županija nije kriva što radovi nisu započeli. -Vidjeli ste razne performanse koje razni mazohisti rade po Saboru. Ja ću to spremiti i dati u dječji vrtić da se djeca igraju s tim. Vi g. Vincelj koji ste prošli puta pokušali obmanuti javnost i Skupštinu prozivkom ravnatelja ŽUC – a da je pogodovao određenom poduzeću, a svi vijećnici i mediji su dobili dokumentaciju u kojoj je jasno vidljivo da to nije tako, da imate malo srama, trebali bi šutjeti.  Što se tiče ovoga, zašto nisu počeli radovi, prvo, Općina je odustala od sporazuma, znači imamo sporazum koji je potpisala Općina Petrovsko, škola i KZŽ, da idemo u gradnju. Mi smo u Proračunu osigurali 50 posto sredstava. Na školskom odboru, ne jednom nego tri puta Općina je rekla i načelnik da je bio u ministarstvu na sastanku i da prema njegovim saznanjima da bi kroz mehanizam za oporavak i otpornost mogli dobiti za izgradnju dvorane 85 posto sredstava. Da je njima na taj iznos veliko opterećenje za općinu iako smo imali dogovor da će se oni kreditno zadužiti, iako smo ponudili da dio njihovog kreditnog zaduženja mi preuzmemo na sebe, oni su ipak odlučili čekati natječaj. Bilo je rečeno da će natječaj ići u trećem mjesecu. U prvom mjesecu za vrtiće, u trećem za osnovne škole i u šestom za srednje škole. S obzirom da nije bilo natječaja, nismo se mogli na njega javiti. Mi i dalje imamo osigurana sredstva u proračunu, iako sumnjam da će Općina promijeniti svoje razmišljanje. Imamo pripremljeno 14 projekata. Ne znamo kako će izgledati javni poziv, koji će biti uvjeti, ali smo se pripremali za to i dokumentaciju. Javit ćemo se sa svima, a tko će dobiti, ovisit će o tome kako će javni pozivi biti postavljeni. Prema tome, da se tiče mene osobno ili KZŽ, mi smo bili spremni, htjeli smo raspisati natječaj i što se nas tiče, radovi su već mogli početi. No, s obzirom da je Općina sama odustala od toga, a cijeneći stav Vijeća i načelnika, mi nismo na tome inzistirali jer to ne bi bilo partnerski i korektno. Ne znam kada će početi radovi. Ovisi o tome kada će biti raspisan natječaj. Ako se dogodi da Petrovsko ne prođe na natječaju, mi ćemo ponovno osigurati vlastita sredstva i ići ćemo s tom dvoranom jer smo to ljudima obećali – odgovorio je Kolar.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program