Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Ivona je pobjednica festivala Prvi glas Zagorja. Poslušajte pobjedničku izvedbu


Dvadesetdvogodišnja Ivona Bunčić iz Volodera, studentica treće godine Grafičkog fakulteta u Zagrebu, pobjednica je 54. festivala Prvi glas Zagorja, koji se u dvije večeri, petak i subotu, održao u Svetom Križu Začretju.

Ivona je ukupna pobjednica, no, stručni žiri u sastavu: Ksenija Erker, Ana Lacković Varga, Radovan Novina i Joško Banov, izabrao je i troje najboljih izvođača kajkavskih popevki, koje su natjecatelji izvodili u petak.

Prvu nagradu za najbolju izvedbu kajkavske popevke osvojila je domaća Svetokrišćanka, 17-godišnja Lana Turčec, koja publiku nije osvojila samo svojim glasom i stasom, već i vrlo atraktivnim scenskim nastupom, kojeg se ne bi posramile ni najetabliranije glazbene zvijezde, i to ne samo hrvatske glazbene scene.

Drugu nagradu za izvedbu kajkavske popevke osvojio je Antonio Hranić (23) iz Zaboka, a treću Anja Štefančić, koja kao rođena Zagrepčanka već duže vrijeme živi u Rijeci.

Također, žiri je odlučio da nagrada za najboljeg debitanta ove godine pripadne Lovri Soriću (28), inače iz Malog Lošinja, koji već dulje vrijeme živi u Zagrebu.

Spomenimo i to da se u subotu, na završnoj večeri, na kojoj je svih sedamnaest natjecatelja izvodilo pjesme zabavne glazbe, okupio velik broj posjetitelja, a pobjednici Ivoni pobjedničku nagradu uručio je krapinsko - zagorski župan Željko Kolar.

Ivona je za završnu večer odabrala legendarnu pjesmu Parnog Valjka 'Jesen u meni', koju je obradila u svom originalnom stilu, a kako je to zvučalo, poslušajte u videu:

Još članaka iz "Županija"

Facebook