Prethodni članak
Sljedeći članak

'Vi niste samo predavačice i predavači gradiva; vi ste inspiratorice i inspiratori, mentorice i mentori, već i prijateljice i prijatelji'


Danas obilježavamo Svjetski dan učitelja, a tim je povodom krapinsko - zagorski župan Željko Kolar učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima, profesoricama i profesorima uputio nekoliko riječi koje prenosimo u nastavku.

˝Današnji dan prilika je da posebno naglasimo važnost uloge učiteljica i učitelja u oblikovanju svijeta sutrašnjice.

Vi niste samo predavačice i predavači gradiva; vi ste inspiratorice i inspiratori, mentorice i mentori, već i prijateljice i prijatelji. Vaša strast prema učenju prenosi se na svaku generaciju učenica i učenika, otvarajući im vrata znanja i mogućnosti. Vaša posvećenost i trud često ostaju nevidljivi, ali njihov utjecaj je duboko ukorijenjen u svakoj pojedinki i pojedincu kojeg ste dotaknuli.

Vi ste nositeljice i nositelji svjetla znanja i vodiči budućnosti koji imaju priliku oblikovati buduće liderice i lidere, znanstvenice i znanstvenike, umjetnice i umjetnike i građanke i građane koji će obogatiti naš svijet svojim doprinosima. Vi dajete dar znanja, a učenice i učenici ga prenose dalje, stvarajući lanac promjena.

Svijet se neprestano mijenja, ali uloga učiteljica i učitelja ostaje nepromijenjena i neprocjenjiva. Učiteljice i učitelji, vi ste svjetionik nade, poticanja i mogućnosti. Nastavite sa svojim radom sa strašću i predanošću, jer svaki dan je prilika za oblikovanje bolje budućnosti.

Sretan Svjetski dan učiteljica i učitelja! Hvala vam na svemu što radite za našu djecu˝, poručio je župan Kolar.

Još članaka iz "Županija"

Facebook