Prethodni članak
Sljedeći članak

Vetropack Straža najavila: U Začretju ćemo izgraditi novi veliki proizvodni pogon


Vetropack Straža, svjetski poznati proizvođač staklene ambalaže i najveća tvrtka na području Krapinsko - zagorske županije više nema dovoljno mjesta za širenje proizvodnih postrojenja u Humu na Sutli, zbog čega su odlučili novi proizvodni pogon izgraditi u Svetom Križu Začretju, potvrdili su za Zagorje.com iz te kompanije.

Budući da još uvijek nisu ostvareni svi preduvjeti za tu novu investiciju, odnosno, nisu do kraja potpisani svi kupoprodajni ugovori za kupnju zemljišta, iz Vetropack Straže nisu željeli otkrivati previše detalja i "trčati pred rudo", no kako su danas na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, povodom Dana općine u Svetom Križu Začretju,  načelnik Općine Marko Kos i župan Željko Kolar najavili ovu investiciju kao gotovu stvar, Vetropack Straža je na naš upit ipak otkrila što to točno planira graditi u Začretju.

"Vetropack Straža kontinuirano ulaže u modernizaciju i širenje svojih kapaciteta. Trenutno je u završnoj fazi otkupa zemljišta u Sv. Križu Začretju, gdje planiramo izgraditi novo postrojenje za proizvodnju staklenog reciklata. Za novu izdvojenu lokaciju odlučili smo se zato što trenutna lokacija tvornice u Humu na Sutli nema dovoljno prostora za proširenje postojećeg postrojenja. Ova investicija omogućit će učinkovitiji i suvremeniji proces proizvodnje staklenog reciklata, kao i otvoriti nova radna mjesta te doprinijeti razvoju kružnoga gospodarstva u Hrvatskom zagorju.", najavili su iz Vetropack Straže.

Kako neslužbeno doznajemo, zemljište je kupljeno u svetokriškoj gospodarskoj zoni južno od Croduxovog kompleksa, a HŽ će vrlo vjerojatno izgraditi i poseban željeznički kolosijek za novu tvornicu Vetropacka, za koju je, kako je danas otkrio župan Kolar, mijenjan i županijski prostorni plan.

Još članaka iz "Županija"

Facebook