Prethodni članak
Sljedeći članak

U Srednjoj školi Bedekovčina predstavljen je prvi sestrinski udžbenik za dijalizu


U Srednjoj školi Bedekovčina predstavljen je udžbenik Sestrinska skrb u jedinici za dijalizu autorice, magistre sestrinstva Božice Jurinec. Božica Jurinec stručna je nastavnica na Medicinskom učilištu Srednje škole Bedekovčina. Radni vijek započela je u KBC Sestre milosrdnice na Internoj klinici, gdje je radila na odjelu kardiologije, gastroenterologije, hematologije, nefrologije te Zavodu za dijalizu i hitnu medicinu. U Srednjoj školi Bedekovčina radi od 2014. godine. Predstavljanju udžbenika nazočili su ravnateljica Srednje škole Bedekovčina Vera Hrvoj, zamjenica župana Krapinsko - zagorske županije Jasna Petek, predsjednik DVD-a Bedekovčina Željko Odak, tajnica Hrvatske udruge medicinskih sestara Danijela Miše te brojni drugi uvaženi gosti, kao i prijatelji te članovi obitelji. Na samom početku nazočnima se s nekoliko riječi dobrodošlice obratila ravnateljica Srednje škole Bedekovčina, Vera Hrvoj te zamjenica župana Jasna Petek. - Poziv profesora i profesorica, učitelja i učiteljica, zahtijeva cijelu osobu i to ne samo za vrijeme nastave, nego i puno više od toga. Uz to napisati i udžbenik, koji će koristiti kolegicama i kolegama te generacijama koji dolaze, izuzetno je vrijedno i dakako za svaku pohvalu i čestitku – naglasila je Petek.

- Želja za pisanje udžbenika nastupila je sasvim spontano. Sjećam se svog radnog staža na Zavodu za dijalizu u KBC Sestre milosrdnice. Sestrinske literature iz područja dijalize gotovo da i nije bilo pa sam prvenstveno učila od medicinskih sestara i tehničara te liječnika koji su tamo radili. Radila sam bilješke niti ne zamišljajući da ću jednog dana pisati udžbenik. Dolaskom u Srednju školu Bedekovčina ponovno sam se susrela s istim problemom. Shvatila sam da je prenijeti znanje iz područja dijalize izuzetno teško bez odgovarajuće literature. Stoga sam krenula prikupljati materijale za učenike, koji su na koncu rezultirali udžbenikom – rekla je autorica. Udžbenik su uz autoricu predstavili glavni tehničar Poliklinike Freseniusmedicial care, Danijel Pripeljaš, glavna sestra Dijaliznog centra Sveti duh, Marija Gilja i urednica Medicinske naklade, Anđa Raić. Promotori su istaknuli vrijednost ovog udžbenika. Naime ovo je dosad prva objavljena sestrinska literaturana našem području, a i šire. Udžbenik je namijenjen učenicima, nastavnicima i medicinskim sestrama. Pisan je prema strukovnom kurikulumu za stjecanje kvalifikacije medicinska sestra opće njege/ medicinski tehničar opće njege. Nakon predstavljanja bio je organiziran domjenak u Srednjoj školi Bedekovčina te svečana večera u DVD-u Bedekovčina.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje. Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u Lici i Gorskom ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program