Prethodni članak
Sljedeći članak

U centru Krapinskih Toplica počinje izgradnja rotora. Promet će privremeno biti reguliran okolnim prometnicama


U samom centru Krapinskih Toplica, na vrlo prometnom raskrižju Zagrebačke, odnosno, Topličke ulice s Ulicom Antuna Mihanovića, između prodavaonice Konzuma i topličkog autobusnog kolodvora, u ponedjeljak 10. listopada počinju radovi na izgradnji rotora, koji bi trebao znatno olakšati promet u tom vrlo frekventnom centru zagorskog zdravstvenog turizma.

Potvrdio nam je to još prošlog tjedna ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije, Stjepan Sirovec. – Ovisno o vremenskim prilikama, ovaj tjedan bi trebalo biti održano uvođenje u posao izvođača odabranog na javnom natječaju, a to je tvrtka Završni radovi Krešo iz Čreta, odnosno, Krapinskih Toplica, nakon čega počinju radovi – rekao nam je ravnatelj Sirovec.

Radovi bi trebali trajati oko 60 dana, a načelnica Općine Krapinske Toplice, Gordana Jureković, zadovoljna je što se dugo očekivani rotor konačno počinje graditi. – Drago mi je da se konačno počinje graditi taj rotor koji će promet u samom centru Krapinskih Toplica učiniti sigurnijim i protočnijim. Što se tiče same regulacije prometa za vrijeme radova, do početka radova biti će postavljena privremena regulacija prometa, a autobusno stajalište biti će privremeno izmješteno na parkiralištu kod Aleje. Molimo građane za malo strpljenja dok se ti radovi ne završe - rekla je načelnica Jureković.

Što se tiče same regulacije prometa, iako za sada još nemamo službene potvrde, prema svemu sudeći cesta prema Krapini neće biti zatvorena, ali neće biti moguće prolaziti od Zagrebačke ulice prema hotelu, odnosno, prema bolnici, već će se kroistiti obilazan pravac, spojnom cestom uz novi vatrogasni dom.

Još članaka iz "Županija"

Facebook