Prethodni članak
Sljedeći članak

Treći europski projekt za Vodoopskrbu i odvodnju Pregrada

Procijenjeni iznos potpore je 4.632.943,00 kuna, a intenzitet potpore se ostvaruje u visini od sto posto, od kojeg je dio iz proračuna Republike Hrvatske, a dio iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj


Direktorica društva VIOP d.o.o. Vesna Zagvozda potpisala je u četvrtak 18. srpnja u Ministarstvu poljoprivrede s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ugovor za financiranje izgradnje Vodoopskrbnog podsustava visoke zone „Žolekov Breg“ – glavni opskrbni cjevovodi podsustava „Žolekov Breg“ i tlačni cjevovod crpna stranica „Košenine“ vodospremnik „Žolekov Breg.

Ovo je treća investicija za koju je VIOP d.o.o. uspio povući sredstva iz EU fondova, a riječ je o projektu prijavljenom u listopadu 2018. godine na podmjeru 7.2. „Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije – provedba tipa operacije  7.2.1 „Ulaganja u  građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda“ iz Programa ruralnog razvoja. Procijenjeni iznos potpore je 4.632.943,00 kuna, a intenzitet potpore se ostvaruje u visini od sto posto, od kojeg je dio iz proračuna Republike Hrvatske, a dio iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.Tako će na području tromeđe grada Pregrada (37 domaćinstva), općine Desinić (12 domaćinstva) i općine Hum na Sutli (11 domaćinstva), stanovnicima naselja Vinagora-Mala Gora, Druškovec Gora, Brezno Gora i Desinić Gora  biti osigurana opskrba vodom iz sustava javne vodoopskrbe zdravstveno ispravnom vodom za ljudsku potrošnju.

Inače, u tijeku je izgradnja vodospremnika „Žolekov Breg“ i crpne stanice „Košenine“, koja se planira završiti do kraja kolovoza 2019. godine, a na jesen se planiraju nastaviti ulaganja u Podsustav „Žolekov Breg“ izgradnjom cjevovoda. Budući potrošači će na jesen biti obaviješteni vezano uz potpisivanje Ugovora o priključenju na javnu vodoopskrbnu mrežu od strane VIOP d.o.o. Dodajmo kako je 2016. godine uz EU sredstva realizirana izgradnja vodospremnika „Vinagora“, a 2018. godine projektiranje sustava odvodnje i UPOV grada Pregrade.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu unutrašnjosti. Moguća je poledica. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim udarima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak iz...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program