Prethodni članak
Sljedeći članak

Loborci, još do ponedjeljka možete prijaviti štetu od tuče!

Tuča koja padala prošlu subotu na području Lobora napravila je velike štete i to najviše na kukuruzu


Grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom koje je prošlu subotu 13. srpnja zahvatilo područje cijele općine Lobor donijelo je građanima štete na poljoprivrednim usjevima. Najviše je stradao kukuruz. Veliki broj građana štetu je već prijavio u Općini, a na teren je izašla i komisija za procjenu šteta od elementarne nepogode. Iz općine Lobor  mole građane koji do sada nisu da prijave štetu nastalu od tuče osobno u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Lobor, telefonom na broj 049/ 430- 531 ili e-mailom: opcina@lobor.hr do ponedjeljka 22.srpnja od 8 do 15 sati. Nakon što se prikupe svi podaci, i ukoliko se zadovolje svi uvjeti, županu će se poslati zahtjev za proglašenjem elementarne nepogode.

Inače, prema Zakonu o ublažavanju i uklanjaju posljedica prirodnih nepogoda, prirodnom nepogodom smatraju se iznenadne okolnosti uzrokovane nepovoljnim vremenskim prilikama, seizmičkim uzrocima i drugim prirodnim uzrocima koje prekidaju normalno odvijanje života, uzrokuju žrtve, štetu na imovini i/ili njezin gubitak te štetu na javnoj infrastrukturi i/ili u okolišu.  Prirodna nepogoda može se proglasiti ako je vrijednost ukupne izravne štete najmanje 20 % vrijednosti izvornih prihoda jedinice lokalne samouprave za prethodnu godinu ili ako je prirod (rod) umanjen najmanje 30 % prethodnog trogodišnjeg prosjeka na području jedinice lokalne samouprave ili ako je nepogoda umanjila vrijednost imovine na području jedinice lokalne samouprave najmanje 30 %.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Na Jadranskoj magistrali (DC8), zbog jakog vjetra, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina). Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program