Prethodni članak
Sljedeći članak

[TEHNIČKI PREGLED NOVE PROMETNICE] Zlatar Bistrica dobila Ulicu hrvatskih branitelja

Novom ulicom otvara se ne samo prometni dio, nego i novo građevinsko područje i mogućnost gradnje stambenih objekata, kaže načelnik Žarko Miholić


Gradnja nove prometnice u Zlatar Bistrici započela je na proljeće, a nakon završetka radova, danas je obavljen tehnički pregled. Radi se o Ulici hrvatskih branitelja, čiju je gradnju Općina Zlatar Bistrica aplicirala na Mjeru 7.4. te je ostvarila pravno na 2 milijuna i 50 tisuća kuna prihvatljivih troškova.

Odabran je izvođač radova, tvrtka Colas Hrvatska d.d. i stručni nadzor, JAM – ING d.o.o. – Imali smo nekoliko zainteresiranih ponuđača i dobili prihvatljivu cijenu, ispod procijenjene vrijednosti, što znači da se su troškovi 100 posto pokriveni, odnosno iznose 1,7 milijuna kuna – kaže načelnik Žarko Miholić.

Novosagrađena ulica je dužine više od 300 metara, a povezuje županijsku cestu odnosno Gornje Brestovečku i lokalnu cestu prema državnoj cesti D29. Uporabna dozovola očekuje se kroz kojih mjesec dana. – Važno je da ta prometnica locirana u prostorno – planskom dijelu koji predviđa razvoj centra općine Zlatar Bistrica i jedna je od infrastrukturnih objekata koji će se dalje nadograđivati u dijelu prostornog uređenja. Prometnica je opremljena kompletnom infrastukturom. Po završetku tehničkog prijma ide uporabna dozvola, postavit će se još dio javne LED rasvjete i njome se otvara ne samo prometni dio, nego i novo građevinsko područje, mogućnost gradnje stambenih objekata, što i jest namjena cjelokupnog tog područja prema urbanističkom planu – pojašnjava načelnik Žarko Miholić.

U planu je gradnja još jedne ulice u tom dijelu, za koju je dobivena građevinska dozvola i trenutno je u pripremi apliciranje na natječaj. Ta bi se ulica također vezala na Gornje Brestovečku, a ulica koja se izvodi iz Ulice hrvatskih branitelja, Kranjčevićeva, ide prema prostoru dječjeg vrtića odnosno izlazi na D24. – Time se u prometnom dijelu zaokružuje taj centralni dio općine, koji će imati strukturu centra. U fazi je razvoja idejnog rješenja osmišljavanje samog centra općine Zlatar Bistrica. Za daljnje vizualno i urbanističko uređenje bit će ponuđene dvije varijante, koje ćemo objaviti na našoj web stranici te ćemo dati mogućnost građanima da ih vide i konzultirati zainteresiranu javnost. Rješenje koje će biti prihvatljivo, bit će uvršteno u detaljni urbanistički plan – objasnio je načelnik Miholić.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u unutrašnjosti, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Mokrih i skliskih kolnika ima na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru, Lici i mjestimice D...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program