Prethodni članak
Sljedeći članak

Projekt Baltazar finalist za nagradu Europske komisije, glasajte i podržite ga!


Projekt Baltazar, čiji je nositelj Krapinsko – zagorska županija, finalist je za nagradu Europske komisije Regiostars 2021 u kategoriji Fair/Pravedna Europa: Njegovanje inkluzije i antidiskriminacija.

Dodjelom godišnje nagrade Regiostars u različitim kategorijama Europska komisija nastoji prepoznati primjere dobre prakse u regionalnom razvoju i istaknuti inovativne projekte sufinancirane iz EU fondova koji mogu potaknuti na provedbu sličnih, novih projekata.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda a njegovom provedbom Županija zajedno s partnerima gradom Krapinom, općinom Stubičke Toplice, Zagorskom razvojnom agencijom te osnovnim i srednjim školama, od 2014. godine osigurava pomoćnike u nastavi i stručne komunikacijske posrednike za učenike s teškoćama u razvoju. Dosad su uz potporu Europskog socijalnog fonda uspješno provedena četiri nastavka projekta, a u šk. god. 2021./2022. u tijeku je i peti.

Projekt je dugogodišnji primjer dobre prakse poticanja socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u osnovnim i srednjim školama u mjestu njihovog prebivališta. Svojim aktivnostima projekt nastavlja s njegovanjem i promicanjem tolerancije, prijateljstva i inkluzije u društvu, a posebno doprinosi poticanju djece da budu što samostalnija i da pokažu svoje talente i mogućnosti. Time se stvaraju uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća i emocionalnog funkcioniranja te uspješniju integraciju u socijalno okruženje uz potporu senzibilizirane javnosti. Baltazar se u finalu nagrade Regiostars 2021. natječe za najbolji projekt po izboru javnosti a sam ulazak u finale već je veliki uspjeh jer se u kategoriji Pravedna Europa kandidiralo ukupno 76 projekata iz cijele Europe, dok je Baltazar jedini iz Hrvatske.

Glasati za projekt Baltazar možete do 15. studenoga, putem Regiostars Awards EU stranice na poveznici: https://regiostarsawards.eu/ na način da se u kategoriji Fair/Pravedna Europa klikne na srce kod predstavljanja projekta Baltazar. Glasanje ovisi o IP adresi uređaja, pa je s iste IP adrese moguće glasati jednom dnevno.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

IZVANREDNI DOGAĐAJI: -prometna nesreća na autocesti A3 na 198+000 km između čvora LUŽANI i čvora SLAVONSKI BROD ZAPAD u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h;  -teretno vozilo u kvaru na autocesti A3 na 45+400 km između čvora O...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program