Prethodni članak
Sljedeći članak

proGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! – Danas poruku šalje Barbara Suhodolčan

Recite NE diskriminaciji, predrasudama, i stereotipima


Krapinsko-zagorska županija se kroz svoje Povjerenstvo za ravnopravnost spolova uključila u kampanju „16 dana aktivizma“, koja je počela 25. studenoga na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudska prava.

Kampanja "16 dana aktivizma" provodi se svake godine u cijelom svijetu s ciljem ukazivanja na neravnopravnost, diskriminaciju, stereotipe i predrasude prisutne u društvu, a čijeg dalekosežnog negativnog utjecaja često ni sami nismo svjesni. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u suradnji s ZIP portalom kampanju na području naše županije provodi pod nazivom: proGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se!

O rodno uvjetovanom nasilju tijekom 16 dana kampanje govori 16 osoba iz javnog života – svoje poruke javnosti šalje osam žena i osam muškaraca.

Danas je to Barbara Suhodolčan

29. studenoga Barbara Suhodolčan - koncertna i operna pjevačica

„ I za žene i muškarce vežu se određeni stereotipi. Ženu ne određuju ni karijera, ni majčinstvo, ni izgled, ni status i želim naglasiti da jedno ne isključuje drugo, što je nažalost i danas nekakvo opće razmišljanje. Možeš biti i dobra majka i zadovoljna žena karijeristica, a ne moraš biti ni jedno niti drugo, apsolutno je tvoj izbor i tvoja želja i nitko i ništa nam nema pravo to osporiti i ugušiti.“

Recite NE diskriminaciji, predrasudama, i stereotipima. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije poziva vas da svi zajedno mijenjajmo poglede, razmišljanja i stavove, te stvaramo bolje društvo.

Još članaka iz "Županija"

Facebook