Prethodni članak
Sljedeći članak

Pritužbe i pohvale pacijenata na rad zagorskih zdravstvenih ustanova


Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata na području Krapinsko-zagorske županije je proteklog tjedna održalo svoju 8. sjednicu. Na sjednici se raspravljalo o pristiglim očitovanjima zdravstvenih ustanova na 5 pritužbi pacijenata, koje je Povjerenstvo zatražilo na prethodnoj sjednici.

Uz nove pritužbe i pohvale pacijenata ubačenim u sandučiće postavljenima za ovu namjenu u zdravstvenim ustanovama, također se raspravljalo i o dodatnih pet pritužbi koje su pristigle putem elektronske pošte. Sjednicu je vodio predsjednik Povjerenstva Mladen Popović.

Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata na području Krapinsko-zagorske županije prati primjenu propisa na području Županije koji se odnose na zaštitu prava i interesa pacijenata, prati povrede pojedinačnih prava pacijenata, predlaže poduzimanje mjera za zaštitu i promicanje prava pacijenata  bez odgađanja obavještava Povjerenstvo za zaštitu i promicanje prava pacijenata ministarstva nadležnog za zdravstvo o slučajevima težih povreda prava pacijenata koje mogu ugroziti život ili zdravlje pacijenata, podnosi Županijskoj skupštini i ministarstvu nadležnom za zdravstvo godišnje izvješće o svom radu, obavještava javnost o povredama prava pacijenata te obavlja i druge poslove određene Zakonom o zaštiti prava pacijenata.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Pojačan je promet na pojedinim autocestama, na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima. Zbog snimanja filma od 26. do 29. srpnja povremeno će se zaustavljati promet na DC106 ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program