Prethodni članak
Sljedeći članak

Pregrada će sigurno dobiti i pedijatrijsku ambulantu

Župan i suradnici obišli ambulantu Doma zdravlja KZŽ u Pregradi, na kojoj je zamijenjena vanjska stolarija


Župan KZŽ Željko Kolar zajedno sa ravnateljicom Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Nadom Dogan i gradonačelnikom Grada Pregrade Markom Vešligajem, obišao je danas ambulantu Doma zdravlja KZŽ u Pregradi na kojoj su završeni 75.000 eura vrijedni radovi zamjene vanjske stolarije.

Ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Nadom Dogan podsjetila je da je obnovljena stolarija i da je vrijednost radova 75.500,00 eura. ''Izrazito sam ponosna da smo završili ove radove. Ima još puno posla na ovom objektu, kao i na drugim objektima Doma zdravlja. Financijska sredstva su osigurana preko decentralizacijskih sredstava, koje dobivamo iz KZŽ, pa zahvaljujem i županu, koji je prepoznao ovaj hvale vrijedan projekt.'' – rekla je Dogan i najavila da kao prioritet u ovoj zgradi slijedi obnova elektrike i obnova kotlovnice. ''S obzirom na to da imamo 30 objekata, nastojimo posložiti prioritete, da na svakom nešto napravimo i da su svi kako treba, na dobrobit naših pacijenata, kao i djelatnika koji rade u njima.'' – zaključila je Dogan.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić podsjetio je da se u Pregradi nalazi i ispostava Zavoda za hitnu medicinu KZŽ. ''Koristimo priliku da zahvalimo i županiji osnivaču i Domu zdravlja, što manirom dobrog gospodara vodi brigu o objektu i na taj načni se ostvaruju bolji uvjeti i zar rad djelatnika i za pacijente. Mislim da je to jedna jako lijepa gesta. Naravno, tu je i energetska učinkovitost, jer nam se smanjuju režije i tako dobivamo jedan energetski prihvatljiv trošak zgrada i naših prostora.'' – rekao je Božić.

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj je u ime grada Pregrade zahvalio Domu zdravlja na vrijednoj investiciji, kojom polagano zaokružujemo i energetsku obnovu ove zgrade, ali i uređenje okoliša. ''Raduje nas svako ulaganje koje dolazi u Pregradu, a moram pohvaliti i rad svih zaposlenika ovdje, te je nivo zdravstvene zaštite onakav kakav bi trebao biti. Zahvala i KZŽ i županu, koji kao osnivač brine o radu ovih institucija.'' – rekao je Vešligaj i pohvalio izvođače na kvalitetno odrađenim radovima. Gradonačelnik je dodao, kako je osim ulaganja u građevine, važno ulagati i u ljude. ''S ponosom nosimo titulu Gada – prijatelja djece, grada za mlade. Mislim da je važno raditi na tome da se i Dom zdravlja upotpunjuje s nekim drugim ambulantama i vjerujem da ćemo naći mogućnost, da ovdje barem jedan dan u tjednu, imamo pedijatrijsku ambulantu jer to je s obzirom na broj mladih obitelji, koje žive u Pregradu, sigurno jedna od potreba'' – zaključio je Vešligaj.

Župan Željko Kolar napomenuo je kako se u ovom prostoru u Pregradi barem dva do tri puta godišnje nešto ulaže. ''Prije nešto više od mjesec dana smo bili ovdje zbog montaže novog aparata u ambulanti, a sada smo došli pogledati novu stolariju. Ovdje se otvaraju dvije ključne stvari, jedna vezana za struku, a drugi za uvjete. Mi imamo tri doktora koji su na specijalizaciji za pedijatriju i sigurno je kada oni završe, da ćemo ovdje imati ambulantu za pedijatriju, dva ili tri puta tjednu. Što se tiče daljnjih ulaganja u objekt, vidjet ćemo izračune, jer ovo nije klasična fasadna ovojnica, pa ćemo vidjeti hoćemo li imati s ulaganjem u kotlovnicu, krovište i fasadu više od 50 % uštede da se može prijaviti na Fond zaštite okoliša i energetske učinkovitosti. Ako neće ići, onda ćemo prvo rješavati kotlovnicu i to moramo riješiti do zime, a nakon toga na red će doći led rasvjeta.'' – rekao je župan i na kraju zahvalio i čestitao i izvođačima radova. ''Vrlo smo zadovoljni s kvalitetom, brzinom, urednošću i profesionalnošću. Uglavnom takvi su naši domaći poduzetnici i veselim se i budućim investicijama'' – zaključio je župan.

Još članaka iz "Županija"

Facebook