Prethodni članak
Sljedeći članak

PJEŠAČENJE U RADOBOJU: ‘Želimo pokazati djeci i odraslima kako možemo i mi sami jako puno učiniti u prevenciji zlouporabe bilo koje vrste ovisnosti’

Sportsko – edukativni program sklopu kojeg je organizirano pješačenje do Planinarskog doma Radoboj i kružnom stazom po Strahinjčici


U Radoboju se danas okupilo mnoštvo učenika iz svih zagorskih osnovnih i srednjih škola, kao i drugi sudionici obilježavanja Svjetskog dana nepušenja (31. svibnja) i Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe opojnih droga i nezakonitog prometa drogama (26. lipnja).

Organizator ove manifestacije je Krapinsko – zagorska županija odnosno Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Krapinsko-zagorske županije, kao koordinativno i savjetodavno tijelo koje se bavi prevencijom i problematikom ovisnosti, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KZŽ, Društvom Crvenoga križa Krapinsko-zagorske županije, Policijskom upravom krapinsko-zagorskom i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Zagorje zeleno, kao i Općinom Radoboj kao domaćinom, PD Radoboj i HGSS – om.


U sklopu manifestacije održan je sportsko – edukativni program sklopu kojeg je organizirano pješačenje do Planinarskog doma Radoboj i kružnom stazom po Strahinjčici.

-Već tradicionalno se ovim povodom organizira manifestacija koja ima za cilj promicati zdrave stilove života kao jedan od učinkovitih načina prevencije rizičnih ponašanja i svih oblika ovisnosti kod djece i mladih. Sve to organiziramo povodom Svjetskog dana sporta i Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe opojnih droga. Na taj način želimo pokazati djeci i odraslima kako možemo i mi sami jako puno učiniti u prevenciji zlouporabe bilo koje vrste ovisnosti – rekla je zamjenica župana Jasna Petek, uz zahvalu domaćinima.

Dijana Hršak, ravnateljica Javne ustanove Zagorje zeleno istaknula je da će učenici imati priliku uživati u prirodi i upoznati biološku raznolikost Strahinjčice.

Načelnik Općine Radoboj, Anđelko Toplovec, izrazio je zadovoljtsvo što je Radoboj domaćin ovoj akciji koja je okupilo toliko djece i mladih. - Uvijek smo aktivni, danas smo sretni zbog posjeta ovih učenika iz svih krajeva županije. Projekti su urodili plodom, to su prepoznali ljudi i KZŽ i ova šetnja je potvrda da smo dobro odradili posao. Siguran sam da će djeca ostati zaljubleljna u naš predivni kraj i nadam se da će im to ostati u dobrom sjećaju – rekao je Toplovec.

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook