Prethodni članak
Sljedeći članak

'Ove godine naglasak na sanaciji i rekonstrukciji nerazvrstanih cesta'

Načelnica općine Lobor Ljubica Jembrih najavila je najvažnije investicije u 2019. godini

  • Ulica Franje Horvata Kiša

    Ulica Franje Horvata Kiša


Najveći naglasak i prioritet bit će nam sanacija i rekonstrukcija nerazvrstanih cesta na području Općine Lobor. Na čitavom području općine nerazvrstane asfaltirane ceste su dotrajale i u lošem stanju i one će se rješavati prema potrebama i prioritetima, odnosno hitnosti. Takvih cesta ima u svakom mjesnom odboru - rekla je načelnica Ljubica Jembrih.

One ceste koje su oštećene preko 60 posto morat će se presvlačiti asfaltom u cijelosti, a na ostalim nerazvrstanim cestama radit će se sanacije i pokrpavanja. Natječaj se planira raspisati krajem siječnja, a načelnica Jembrih se nada da će uspjeti pronaći izvođača radova koji će radove izvršiti u zadanom roku, što prošle godine nije bilo slučaj. Dvije važne ulice, Ulica Franje Horvata Kiša i Ulica Ante Kovačića prijavit će se na europske fondove. - Projekt za Ulicu Franje Horvata Kiša je na revidiranju i kontroli. Riječ je o ulici u centru Lobora, iznad farofa, u dužini 350 metara, na kojoj je potrebno riješiti odvodnju i asfaltirati je. Naime, u zimskom razdoblju voda se slijeva na županijsku cestu i dolazi do zaleđivanja.

Ulica Ante Kovačića

Ulica Ante Kovačića je rijetko naseljena, izrazito duga, u dužini 2, 5 kilometara i mora se prijaviti na mjeru 7.2.2. jer Općina, a i mještani ne mogu iznaći toliko sredstva za njezinu rekonstrukciju. I tu je problem odvodnja koja se slijeva do stambenih objekata ispod županijske ceste, a isto tako šoder koji dolazi na županijsku cestu – pojasnila je načelnica, naglasivši da su to ulice većih projektnih vrijednosti i čije bi financiranje preko EU fondova iznosilo u stopostotnom iznosu. U ovoj godini nastavljaju se i
projekti započeti u prošloj godini, to su uređenje parkirališta kod groblja u Loboru i Petrovoj Gori, rekonstrukcija i proširenje javne rasvjete, završetak klizišta u Petrovoj Gori, a od kapitalnih projekata to su dječji vrtić, a očekuje se i revidiranje natječaja za uređenje općinske zgrade.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program