Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovako će izgledati bazeni i novi hotel bolnice u Stubakima. Novac je osiguran


Kao što smo već objavili OVDJE, u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice do kraja 2025. godine realizirat će se 17 milijuna eura vrijedan projekt obnove vanjskih bazena i gradnje hotela. Projekt je to koji je uvršten na prioritetnu listu za dodjelu sredstava u sklopu poziva Ministarstva turizma i sporta za dostavu projektnih prijedloga 'Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti'.

Prema riječima krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara opredjeljenje Županije po pitanju zdravstvenog turizma jasno je već od 2016. godine kada se krenulo s inicijativom zdravstvenog klastera, a Stubaki će u tom smislu postati centar turizma koji će se prostirati na sedam tisuća kvadrata. Podsjetimo, Specijalna bolnica Stubičke Toplice i Krapinsko – zagorska županija vlastitim su sredstvima izgradili prvu fazu, a apliciranjem na javni poziv osigurana su sada sredstva za izgradnju druge i treće faze.

Usluge ovog kompleksa bit će namijenjene korisnicima koji se nalaze na rehabilitaciji preko HZZO-a, a htjet će uz takozvani nadstandard platiti komforniji dio smještaja, a isto tako bit će dostupan turistima i građanima koji će htjeti doći na jedan od paketa koji će biti formiran, koji bolnica nudi na tržištu ili im liječnik opće prakse izda uputnicu i na tu uslugu dobiju liječnički pregled i plate si troškove smještaj.

Ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Zorica Capar objasnila je kako se radi o projektu koji će pridonijeti razvoju zdravstvenog turizma i poboljšanju kvalitete pruženih usluga pacijentima koji dolaze ovdje na stacionarnu rehabilitaciju preko HZZO-a, kao i onim korisnicima koji si žele priuštiti neki od zdravstvenih tretmana u vidu prevencije te poboljšanja kondicije i zdravstvenog stanja.

– Projekt obuhvaća natkrivanje vanjskog bazena koji će nakon završenog investicijskog ciklusa moći biti u funkciji svih 365 dana u godini. Natkrivanjem bazena dobit ćemo dodatne wellness sadržaje s popratnim garderobama, spojit će se spojnim ulazom i toplom vezom s postojećim kapacitetom bolnice, a u planu je i gradnja novog lječilišnog hotela na dva kata s 36 soba i dva apartmana na razini 5 zvjezdica. Taj hotel će imati liječničku dvoranu, dvoranu za fizikalne terapije, restoran s kuhinjom sa 100 sjedećih mjesta, vanjsku i unutarnja terasu i na krovu terase bit će fotonaponske ćelije, te kafić sa sunčalištem – objasnila je Capar i zaključila kako se radi o kompletnoj usluzi, a objekt će sadržavati i polivalentnu kongresnu dvoranu. S obzirom na sve navedeno, mještani Stubaka imat će priliku za zapošljavanje.

Inače, arhitektonsko rješenje izradio je AMG studio poznatog zagorskog arhitekta Božidara Goričkog, a kako će sve to izgledati pogledajte u 3D vizualicacijama:


.

.

.

.

Još članaka iz "Županija"

Facebook