Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon završetka Aglomeracije, uredit će se županijska cesta, žila kucavica koja Lobor spaja s ostatkom svijeta

U Loboru se godina broji od Janina do Janina, pa je i načelnica Ljubica Jembrih na Dan općine rezimirala najznačajnije aktivnosti na području općine


Mimohodom udruga, svetom misom i svečanom sjednicom Općinskog vijeća završila je višednevna manifestacije Janine, kojom Loborci obilježavaju Dan općine Lobor i Župe sv. Ane.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Adanić. U Loboru se godina broji od Janina do Janina, pa je i načelnica Ljubica Jembrih rezimirala najznačajnije aktivnosti na području općine.

- Dječji vrtić Ivančica je završen, tehnički predmet odrađen, javni poziv za upis djece raspisan. To nam je jedan od kapitalnih projekata. Dječji vrtić vrijedan gotovo 10 milijuna kuna u svoj će prostor moći primiti 80- ero djece, a imat će jednu jasličku i tri vrtićke skupine. Svoja vrata otvara najesen. Pri kraju je i uređenje općinske zgrade u Kulturni centar s multimedijalnim sadržajem. Uredilo se i asfaltiralo kompletno parkiralište kod mjesnog groblja Lobor, asfaltiraju se nerazvrstane ceste, vrši se sanacija klizišta, uređuju se autobusna stajališta i dječja igrališta, proširuje se javna rasvjeta, uređuju se odvodni kanali, makadamski putovi, ulaže se u djecu i mlade, ulaže se u školstvo – rekla je načelnica te dodala da se brine i za starije i nemoćne i osobe s invaliditetom.


Planovi i nove investicije
Asfaltirano je 10 kilometara nerazvrstanih cesta, sanirana su 4 klizišta. U ovoj godini završava se još 5 dionica u Završju, Ulici Augusta Šenoe, Petrovoj Gori. Ovu godinu moramo završiti s otkupom zemljišta za nogometno igralište, odnosno naš Loborski sportski centar. To je jedan od prioritetnih projekta koji mora biti spreman za novu financijsku omotnicu. Za to vrijeme intenzivno uređujemo i uvjete u Cukovcu. Bolna točka nam je loša županijska cesta, žila kucavica koja Loborce spaja s ostatkom svijeta. Četiri godine pregovaramo sa ŽUC-om i županom, stalno smo na čekanju i vjerujem da smo sada konačno na redu, nakon što prođe ova Aglomeracija – rekla je Jembrih.


Vraćanje matičnog ureda i uređenje županijske ceste
Župan Željko Kolar čestitao je stanovnicima Lobora Dan općine. Rekao je da je iza Lobora uspješna godina, puna projekata i povlačenja sredstava iz EU fondova, a to se prije svega odnosi na izgradnju dječjeg vrtića kojeg Lobor nije imao te projekt uređenja općinske zgrade. Župan je najavio vraćanje matičnog ureda u Lobor sljedeće godine, ali i nekih drugih usluga po koje stanovnici Lobora ne bi morali u Zlatar. Od kapitalnih projekata najavio je uređenje županijske ceste 2128 nakon što se završi projekt Aglomeracije. Tada će tu kompletnu dionicu presvući novim asfaltnim slojem, a u suradnji s Općinom i dio nogostupa. U Loboru Županija i Zagorski vodovod dijele troškove dovođenja javnog vodovoda u visoke zone, s obzirom da je u Loboru izvorište za veliki dio Zagorja, a za to ne dobivaju nikakvu naknadu.


'Rezultati su vidljivi'
Franjo Gregurić, i sam Loborec, bivši predsjednik Vlade Nacionalnog jedinstva rekao je da ga veseli novi dječji vrtić, a da je jedinstvo koje je općinska vlast pokazala u dosadašnjem radu dalo rezultate.  - Ono na čemu bi mi svi trebali poraditi je stvaranje uvjeta za nova radna mjesta kako nam mladi ne bi odlazili u inozemstvo - rekao je Gregurić.

U ime kolega načelnika i gradonačelnika obratio se načelnik Budinščine Radovan Hercigonja. Pohvalio je rad i agilnost načelnice te zaključio da se u Loboru radilo jako puno zahvaljujući Vladi RH i resornim ministarstvima.

Vidljive rezultate pohvalili su između ostalog i predsjednik Uprave JANAF-a Stjepan Adanić te saborski zastupnik Žarko Tušek koji je istaknuo kako je ponosan na Vladu RH koja brine za ravnomjerni razvoj svih dijelova Hrvatske, pa tako i Krapinsko – zagorske županije.

Nagrađeni su učenici Ana Krajnik, Doroteja Markuš, Elena Eršek, Ines Vuk, Karlo Kleflin, Lana Eršek, Lana Spevec, Lana Spevec, Leon Horvat, Mihael Požgaj i Paula Ivančić te David Martinuš.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program