Prethodni članak
Sljedeći članak

"Najbolji kupci su nam mlade obitelji s djecom!"

OPG Ljubić otvara novi samoposlužni aparat za prodaju mliječnih proizvoda u Zagrebu


Obitelj Ljubić uzgojem mliječnih krava odnosno proizvodnjom i preradom mlijeka bavi se već godinama, a trenutno imaju 26 krava u proizvodnji mlijeka te 50 – ak grla ukupno. – Obrađujemo 50 ha zemlje, a problem je rascjepkanost parcela  odnosno male, razbacane parcele, kao i svugdje u Zagorju – kaže Vladimir Ljubić.

OPG Ljubić i ove se godine prijavio na natječaj Krapinsko – zagorske županije ulaganja u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednika u preradi i stavljanje na tržište poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. – Preko mjere smo uzeli samouslužni aparat za trženje poljoprivrednih proizvoda odnosno automat. Uzeli smo najsuvremeniji na tržištu, s najvećim kapacitetom, a planiramo ga instalirati u Zagrebu i prodavati naše proizvode, uz dva mljekomata koja već imamo i ovaj koji je tu na našoj farmi – rekao je Ljubić. Lokacija automata još nije određena, ali bit će u zapadnom dijelu Zagreba, u nekom kvartu s mladim obiteljima s djecom, za koje se pokazalo da su im najbolji kupci.


Ljubići se na ovu županijsku mjeru javljaju u kontinuitetu. – Preko tih mjera nabavili smo oba mljekomata, samouslužni uređaj za farmu, opremili siranu kotlovima za izradu sira, prešama… Kapacitet proizvodnje nam je oko 300 litara dnevno mlijeka koje ide u preradu, a ostalo se proda kao sirovo mlijeko – kaže Ljubić, a na pitanje o planovima, odgovora da plan za razvijanje daljnje proizvodnje uvijek imaju. – Nedavno smo počeli i s proizvodnjom jaja, imamo za početak oko 100 koka nesilica, razvijat ćemo posao i koristiti mjere i dalje – kaže Ljubić, uz kojega na farmi radi i supruga, sestra te jedan radnik iz Nepala. - Radi i stanuje kod nas već godinu dana, dobro se uklopio i vrlo sam zadovoljan – zaključuje Ljubić.OPG Ljubić bio je ujedno i domaćin dodjele 81.000 eura vrijednih ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na županijske potpore kroz  Natječaj za ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednika u preradi i stavljanje na tržište poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na području Krapinsko-zagorske županije u 2023. godini.


Vladimir Ljubić zahvalio je u ime svih koji su participirali na natječaju. – Ovo su pomoći male vrijednosti koje su nam vrlo važne u svakodnevnom poslovanju, jer  je to novac koji je relativno jednostavno, bez velike papirologije, moguće ostvariti. Nekada su nam ta sredstva bila neki jezičac na vagi, koji je znao prevagnuti da uopće opstanemo – naglasio je Ljubić.

Još članaka iz "Županija"

Facebook