Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Butković: Izgradnja brze ceste Krapina - Ivanec - Varaždin je prioritet


Ministar Oleg Butković je zajedno s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i načelnikom Općine Gornji Kneginec Goranom Kaniškim obišao gradilište kružnog raskrižja cesta D3 i Topličke ulice. To je samo jedan od više projekata koji se izvode na području Varaždinske županije, piše Večernji list.

U Gornjem Knegincu u Varaždinskoj županiji traju radovi na rekonstrukciji raskrižja državne ceste D3 s Vukovarskom i Topličkom ulicom u kružno raskrižje. Investitor su Hrvatske ceste, a radovi su vrijedni 862.203 eura. Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je zajedno sa županom Anđelkom Stričakom, predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i načelnikom Općine Gornji Kneginec Goranom Kaniškim obišao gradilište, rekao je da je zbog gustog prometa i količine vozila te učestalih prometnih nesreća, izabran kružni tok koji će biti gotov u lipnju, početkom turističke sezone.


- To je samo jedan od projekata koje Hrvatske ceste provode na području ove županije. Za izgradnju brze ceste Varaždin – Ivanec – Krapina raspisan je natječaj i otvaranje ponuda bit će krajem ovoga mjeseca, 31. ožujka. Nadam se da neće biti žalbi kako bismo što prije mogli započeti s prvom fazom te brze ceste, što je investicija vrijedna više od 30 milijuna eura. Ulaganja vrijednosti oko 20 milijuna eura provode se i na autocesti A4, a riječ je o obnovi cjelokupne autoceste i kolnika koji je u dosta lošem stanju. Sve se odvija vrlo dobro i nadam se da će do početka turističke sezone biti završeni i ti radovi – istaknuo je ministar Butković.


Razgovaralo se i o brzoj cesti Varaždin – Ormož, uz koju je vezana Podravska brza cesta. - Krajem ovoga mjeseca ću biti sa slovenskom ministricom prometa u Opatiji, pa ćemo definirati spojnu točku s hrvatske i slovenske strane kako bi se projekt izgradnje Podravske brze ceste pokrenuo što prije. Hrvatske ceste već izrađuju projektno-studijsku dokumentaciju – rekao je Butković i istaknuo dobru suradnju s Varaždinskom županijom, u kojoj, prema riječima župana Stričaka, Hrvatske ceste završavaju, izvode ili pripremaju investicije vrijedne 70 milijuna eura. Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić najavio je da je u završnoj fazi je izgradnja obilaznice Novoga Marofa, dok je ključni projekt za sljedeće razdoblje brza cesta od Varaždina do Krapine te izmještanje državne ceste D2 Cestica i Petrijanec, piše Večernji.

Još članaka iz "Županija"

Facebook