Prethodni članak
Sljedeći članak

[KZŽ DODIJELILA ZAŠTITNU OPREMU ŠKOLAMA]' Maturanti se mogu koncentrirati na polaganje mature, a roditelji ne trebaju brinuti za njihovu sigurnost'U Srednjoj školi Krapina danas je održan sastanak sa ravnateljima zagorskih srednjih škola na temu održavanja ovogodišnje mature, a školama je dodijeljena i zaštitna oprema.

 
- Devet srednjih škola Krapinsko-zagorske županije u skladu s dogovorom sa Županijom koja je njihov osnivač, napravilo je temeljite pripreme kako bi ovaj najturbulentniji i najizazovniji trenutak u specifičnoj školskoj godini prošao u redu, a to se ponajprije odnosi na ispite državne mature. Osigurali smo sigurnosno-zdravstvene, higijenske i zdravstvene uvjete na zavidnoj razini – rekao je ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan dodajući da je SŠ Krapina pripremila za svih 9 srednjih škola Krapinsko-zagorskoj županiji određen broj zaštitnih maski za djelatnike koji su na maturi ili dežurni nastavnici u učionicama ili na hodnicima. Dodao je kako je SŠ Krapina isporučila već 3500 vizira te da se nastavlja s tom proizvodnjom. – Cilj nam je da do jeseni za sve djelatnike osnovnih i srednjih škola izradimo zaštitne vizire ukoliko bi došlo do toga da se postrože mjere – objasnio je ravnatelj.

 


-Mi smo spremni – poručio je župan Željko Kolar poručio je maturanticama i maturantima. – Ni jedna generacija nije u ovakvim uvjetima dolazila na maturu, koja je sama po sebi određeni stres, a u ovakvim uvjetima još i veći. Škole će napraviti sve da im se olakša ovo stresno razdoblje i da se matura održi u najboljim mogućim uvjetima. Bez obzira na on line nastavu i nastavu od kuće, vjerujem da su se maturanti pripremali za maturu. Svima želim da upišu fakultet koji su si odredili, a onima koji će ostati na tržištu rada, koji su odlučili da ne nastave daljnje školovanje ili završili strukovne škole pa će majstori i zapošljavati sami sebe, želim da ostanu raditi na području KZŽ – rekao je župan, dodavši da je koronavirus nanio velike štete gospodarstvu. – No naše je gospodarstvo žilavo, izvozno orijentirano i pokazali smo da kada su se događale krize, mi smo iz njih prvi izlazili, pa sam siguran da će tako biti i ovoga puta – rekao je župan. Kolar je istaknuo da je najbitnije da roditelji znaju da su škole spremne, da su osigurale uvjete fizičke distance, a Županija kao osnivač zaštitnu opremu te da ne trebaju brinuti za sigurnost svoje djece u školama. – I oni i djeca mogu se koncentrirati na ono što je za njih najbitnije, a to je polaganje mature. Želim im svu sreću na ispitima – zaključio je župan Kolar.

 


Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek najavila je da će državna matura početi u ponedjeljak u 9 srednjih škola na području KZŽ. Ispitima državna mature pristupit će 810 maturantica i maturanata, od 8. do 24. lipnja za obvezne predmete te od 25. lipnja na dalje za izborne predmete - rekla je Petek te maturanticama i maturantima poželjela puno uspjeha na maturi i pri upisima na fakultet
Petek je podsjetila da je 1. lipnja počeo i online upis u srednjoškolske programe, dok prijava obrazovnih programa počinje 8. srpnja te traje do 22. srpnja. Konačna ljestvica bit će 25. srpnja. -Novost je da je ove godine sve moguće on line. Također, imamo i dva nova srednjoškolska programa za vozača u SŠ Konjščina te za staklara u SŠ Bedekovčina za koji se ovih dana čeka suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ove godine osmi razred u našoj županiji završava 1149 učenika, a u 10 srednjih škola imamo 1419 slobodnih upisnih mjesta - obavijestila je Petek.

 

 

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 393.+850 km između čvorova BISKO i BLATO NA CETINI u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za strpljenje.  Moguće su poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program