Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinsko - zagorska županija u potrazi je za pomoćnicima u nastavi


Krapinsko - zagorska županija objavila je Javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u sklopu projekta Baltazar 7, za školsku godinu 2023./2024. Sukladno Javnom pozivu, natječaje za zapošljavanje ukupno 77 pomoćnika u nastavi će tijekom kolovoza objaviti 29 osnovnih i srednjih škola s područja naše županije, odnosno odgojno-obrazovne ustanove koje su partneri na projektu Balzatar.

Na natječaj se mogu javiti osobe sa završenim najmanje četverogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem, dok će prednost imati osobe s iskustvom u radu kao pomoćnik u nastavi, osobe koje su sudjelovale u edukacijama za pomoćnike u nastavi te one s iskustvom u volontiranju. Župan Željko Kolar pozvao je sve zainteresirane da se prijave na natječaje za pomoćnike u nastavi i istaknuo da se izrazito ponosi postignutim u sklopu projekta Baltazar.

- Na početku našeg prvog mandata detektirali smo da je potreban iskorak, da ima puno djece kojima možemo pružiti kvalitetniju nastavu i obrazovanje i pripremiti ih za život, teži u odnosu na ostale. Tad je stručnu pomoć pomoćnika u nastavi primalo 13 djece, dok će ih ove godine samo preko projekta Baltazar biti 95. Unatoč tom velikom napretku, dakako da se djeca s teškoćama u razvoju u našem društvu i dalje svakodnevno sreću s brojnim problemima i izazovima. Naš svijet je pun nesavršenosti, no mi ih nikada ne smijemo shvaćati zdravo za gotovo. Taj svijet moramo uporno poboljšavati na korist svih, a posebno onih najranjivijih. I to je ono što svakog dana čine pomoćnici u nastavi – poručio je župan Kolar i podsjetio da je projekt Baltazar prepoznat i od strane Europske emisije te je 2021. godine osvojio nagradu Regiostars 2021. u kategoriji Pravedna Europa: Njegovanje inkluzije i antidiskriminacija.

Pomoćnici u nastavi bit će zaposleni na nepuno radno vrijeme (20 sati tjedno za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola, odnosno 22 sata tjedno za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola i za srednje škole) te će sa školama sklopiti ugovor o radu na određeno vrijeme do 10 mjeseci. Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi svaka osnovna i srednja škola partner u projektu „Baltazar 7“ objavit će na svojoj službenoj web stranici, a dodatno će biti objavljen i na web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Pomoćnik u nastavi je osoba koja pruža neposrednu potporu učeniku s teškoćama u razvoju tijekom odgojno-obrazovnog procesa u zadacima koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba, u svakodnevnim nastavnim, izvannastavnim i izvanučioničkim aktivnostima.

Više informacija pronađite OVDJE.

Još članaka iz "Županija"

Facebook