Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar: ''Bit će to spektakl na zeleno plavim Bajerima''

Bogat program za vikend na Bajerima


Na današnjoj konferenciji za medije, na prostoru jezera u Bedekovčini, najavljene su ovogodišnje manifestacije Štruklijada te Sajam i izložba zagorskih vina, kao i Festival Igrajte nam mužikaši.

Pročelnica u županiji zadužena i za turizam Sanja Mihovilić podsjetila je da će se ovoga vikenda održati 55. Sajam i izložba zagorskih vina na Bedekovčanskim jezerima. ''Interes je ove godine bio vrlo dobar, imali smo 134 uzorka bina iz cijelog Zagorja. Komisija je imala zanimljiv posao jer smatraju da su ove godine vina izuzetno dobro pripremljena i kvalitetna. Ima puno zlata među profesionalnim vinarima, tako i među hobistima.'' rekla je Mihovilić. Inače Sajam vina počinje u petak u 17 sati, otvorenje je na Jezerima. ''Na prostoru sajma bit će devet vinara koji će nuditi svoja vina kroz sva tri dana, tako da će svi koji dođu moći kušati i vina i štrukle i spojiti ugodne trenutke, a sve skupa zaokružiti i nedjeljom uz zabavu.'' – dodala je Mihovilić i naglasila kako će na Bajerima izlagati i još 21 izlagač, i to OPG-ovi sa svojim kvalitetnim proizvodima. U 18 sati u petak je proglašenje šampiona i svih nagrađenih, a nakon toga slijedi radionica ''Pjenušci Zagorja''.

Kako je rekla Sanja Škrinjar, voditeljica ureda TZ KTŽ na bajerima nas ove subote očekuje 14. Štruklijada. ''Otvorenje je u 15 sati, a u 16.30 Ino gastro show, sa Srednjim školama Zabok i Pregrada i OŠ Brestovec Orehovički. U 19 sati je i službeno proglašenje pobjednika. Imamo 13 prijavljenih, među njima i pobjednik zadnje dvije godine. Vjerujem da će biti dobro vrijeme, puno OPG-a, puno program, ugostiteljske ponude.'' – rekla je Škrinjar i još jednom pozvala sve na Sajam vina u petak i subotu, Štruklijadu u subotu i Festival Igrajte nam mužikaši u nedjelju. Također sva tri dana prodavat će se i vrući štrukli.

Načelnik Darko Ban: ''Imamo najbolja vina, najbolje štrukle i najbolju zagorsku mužiku''

Darko Ban, načelnik Bedekovčine najavio je 55. Festival ''Igrajte nam mužikaši'', koji je na rasporedu u nedjelju, a izabrano je 14 pjesama. Početak je u 17 sati. Ban je dodao da se općina Bedekovčina uključila u program i u ostale dana. ''U petak i subotu smo pripremili likovnu radionicu u organizaciji Savjeta mladih Bedekovčina, u petak u zabavnom programu svirat će Mušketiri kao predgrupa a tu je i koncerta Tamburaškog sastava ''Gazde''.  U subotu u organizaciji Zagorske udruge uzgajivača konja, OPG-a Piljek i općine Bedekovčina organiziraju se od 10 sati Konjičke igre. Ove godine smo se puno posvetili programom i obiteljima, djeci i mladima, tako u subotu u 12 sati mamo dječju likovnu radionicu u organizaciji Knjižnice Bedekovčina, kao i u 18 sati dječju predstavu ''Čarolija znanosti''. Tu je i dodjela nagrada najboljim sportašima Bedekovčine u 15.30 sati, a u večernjem programu nastupit će ''Eliksir band'' i ''Ljubavnici''. Vjerujem da će svatko naći za sebe nešto u tri dana. Imamo najbolja vina, najbolje štrukle i najbolju zagorsku mužiku'' – zaključio je Ban.

Župan KZŽ Željko Kolar u uvodu je rekao da će Bajeri u petak, subotu i nedjleju biti ne samo centar KZŽ, nego i centar SZ Hrvatske, zajedno sa gradom Zagrebom a i šire, ''s obzirom da su dosta velike najave turista koji ciljano dolaze i na sajam vina i na Štruklijadu sa područja RH, ali imamo najave i iz Istre, Dalmacije i Slavonije, pa vjerujem da će ovdje biti Hrvatska u malom. 55. sajam i izložba zagorskih vina, 55. festival i 14. Štruklijada više je nego jasna poziv da nema bolje destinacije sa boljim i bogatijim programom i sa boljim delicijama od Bedekovčine petak, subotu i nedjelju.'' – rekao je Kolar i nastavio: ''Pet velikih zlata 42 zlata, 68 srebara, 15 bronci i dva priznanja na 134 uzorka i komisija kaže da dugo, dugo, dugo vremena nije bilo tako kvalitetnih vina, a za prošlu izložbu su rekli da su vina bila sjajna. '' – naglasio je župan i rekao da je ovo pozivnica za svakog ljubitelja vina da dođe i proba što se ovdje nudi. ''Što se pak tiče 14. Štruklijade, pripremljeno je preko 10 000 štrukli, bit će 13 sudionika.'' – ponovio je Kolar i osvrnuo se i na Festival ''Igrajte nam mužikaši'' u nedjelju. ''Kao i uvijek vjerujem da će se tražiti stolac više. Jer se ne naplaćuje ulaz niti jedan dan, a s obzirom na ambijent bit će tu i dodatnih sadržaja i to je pozivnica za čitave obitelji.'' – zaključio je Kolar uz zahvalu organizatorima i sudionicima. ''Bit će to spektakl na zeleno plavim Bajerima''.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook