Prethodni članak
Sljedeći članak

Iščekuje se proslava 10. obljetnice bratimljenja DVD-a Tugonica-Podgrađe i DVD-a Moravče

Zajednička sjednica Upravnih tijela DVD-a Tugonica-Podgrađe i DVD-a Moravče


U vatrogasnom domu u Tugonici, u petak 21. lipnja održana je 1. zajednička  sjednica Upravnih tijela DVD-a Tugonica-Podgrađe i DVD-a Moravče. Radi se o bratskim društvima, koja su, kako je rečeno i na samoj sjednici ''kliknula'' još 1998. godine, u godini izgradnje prometnice koja spaja Moravče i Mariju Bistricu, ususret dolasku danas svetoga Pape Ivana Pavla II u Mariju Bistricu.  Iako je DVD Tugonica-Podgrađe tzv. ostalo društvo unutar VZO Marija Bistrica, suradnja se iz godine u godinu razvijala, pa je 2009. godine okrunjena potpisivanjem povelje o bratimljenju. Providnost je htjela da se bratimljenje dogodi na zanimljiv datum, 3. listopada, dakle na dan kada je 1998. Papa Ivana Pavao II u Mariji Bistrici blaženim proglasio kardinala Alojzija Stepinca. Kako se ove godine navršava 10. obljetnica od tog bratimljenja, došlo se na ideju i o održavanju zajedničke sjednice Upravnih tijela.

Na ovoj prvoj sjednici predsjednici DVD-a Tugonica-Podgrađe Stjepan Skuliber i DVD-a Moravče Srećko Bahlen u uvodnom su dijelu podsjetili na aktivnosti oba društva, s naglaskom na zajedničkim aktivnostima. Bahlen je podsjetio da je DVD Moravče tri godine zaredom osovjilo 1. mjesto prema bodovanju VZG Zagreba, što dokazuje iznimnu kvalitetu i širinu društva, jer su kriteriji za bodovanje vrlo različiti i kompleksni. S druge pak strane, predsjednik DVD-a Tugonica – Podgrađe Stjepan Skuliber, osim što je već nekoliko mandata i predsjednik VZO Marija Bistrica, trenutno je i predsjednik VZKZŽ, što i samom društvu daje određenu težinu.

Proslava početkom listopada

Na samoj sjednici, uz analizu aktivnosti oba društva, raspravljalo se i o nastavku suradnje, kao i o načinu obilježavanja 10. obljetnice bratimljenja. Zaključeno je da će sama proslava bit održana, početkom listopada, po mogućnosti, što bliže samom datum bratimljenja. No, pred proslave u planu su još barem dvije aktivnosti, kojima bi se obilježila ova obljetnica, a to su zajednička pokazna vježba, te druženje uz sportske susrete. U slijedećem periodu detaljno će se izraditi plan svih događanja, uz definiranje datuma. Za koordinaciju oko same proslave zaduženi su predsjednici, a za pokaznu vježbu zapovjednici. Na kraju sjednice oba su predsjednika još jednom pozdravila ideju oko ovakvih radnih zajedničkih sastanaka, a kao i toliko puta do sada članovi DVD-a Moravče, svojim ''vatrogasnim bratima'' nisu došli praznih ruku, već su na dar donijeli pet vrijednih vatrogasnih kombinezona i 5 pari vatrogasnih cipela, i jedno i drugo namijenjeno za gašenje šumskih požara.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Uvjeti za vožnju povoljni su u većem dijelu zemlje, no zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program