Prethodni članak
Sljedeći članak

Horvat: 'U nedjelju glasujte za ljude koji imaju viziju i razmišljaju o prosperitetu Krapinsko-zagorske županije, svake općine i grada'

Ministar Horvat posjetio i Pregradu, Zlatar, Bedekovčinu i Donju Stubicu


U sklopu svog boravka u Krapinsko - zagorskoj županiji, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u utorak je načelnicima deset zagorskih općina dodijelio odluke kojima su odobrena sredstva Ministarstva za sufinanciranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva.

- Bila je to jedna dobra inicijativa koja je završila odlukama o sufinanciranju iz državnog proračuna.
Kroz natječaj je u aplikaciji bilo oko 390 projekata, a 173 su završila s dodijeljenim odlukama nakon prvog Povjerenstva, no siguran sam da ćemo tijekom godine, prikupivši novac od legalizacije, imati priliku i kroz drugo Povjerenstvo još neke od krapinsko - zagorskih općina popratiti s intenzitetom potpore od otprilike 50-ak posto u odnosu na projektnu dokumentaciju i zatražene iznose – rekao je Horvat.


Ugovori su načelnicima uručeni u Krapinskim Toplicama, nakon čega je ministar u društvu Ernesta Svažića, HDZ-ovog kandidata za župana i kandidatkinje za njegovu zamjenicu Ane Kruhak te državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Zdravka Tušeka, obišao gradove Pregradu, Zlatar i Donju Stubicu te Općine Lobor i Bedekovčinu.


- Ovdje sam ne samo zbog ugovora i ne samo da bi se upoznao s projektima koji se provode, već i da bih dao podršku svim kandidatima HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima. Upućujem poziv svima koji na to imaju pravo, da ove nedjelje daju glas ljudima koji imaju viziju i koji, kao što smo se danas imali prilike uvjeriti, razmišljaju ne samo o prosperitetu Krapinsko-zagorske županije nego i svake općine i svakog grada ponaosob – rekao je Horvat.


- Imao sam prilike popiti kavu i s našom kandidatkinjom za gradonačelnicu Zlatara i mogu zaključiti da HDZ ovdje ima doista dobar, uhodan tim koji ima i iskustva i mladosti i siguran sam da uz sve ove ljudi koji imaju dozu hrabrosti i veliko znanje i iskustvo, uz potporu s nacionalne razine, Krapinsko-zagorska županija ima perspektiva. Općine u kojima HDZ obnaša vlast vidljivo iskoračuju u segmentu izgradnje, ne samo komunalne, već i jedne druge infrastrukture i ovi natječaji koje raspisujemo idu u prilog tome da se taj infrastrukturni dio dovede u jedno normalno stanje što je prije moguće – rekao je ministar obećavši maksimalan support Ministarstva i cijele Vlade u pronalasku izvora financiranja u razradi projektne dokumentacije, u sređivanju imovinsko-pravnih odnosa, kako bi financijska perspektiva od 2021-2027. na područje sjeverozapadne Hrvatske donijela što više projekata.Državni tajnik Tušek rekao je da su posljednjih dana na terenu kako bi razgovarali sa svim stranačkim kandidatima te s ljudima koji žele promjene. - Imamo sreću da razgovaramo o temama koje su iz mojeg resora, odnosno iz resora poljoprivrede i ruralnog razvoja. U Donjoj Stubici vidimo nekoliko projekata koji se financiraju iz programa ruralnog razvoja, odnosno Ministarstva poljoprivrede, ali isto tako s našim kandidatom Ivicom Kupinićem, kojem dajem apsolutnu podršku, razgovaramo o svemu onome što će biti budućnost razvoja Donje Stubice. Kad govorimo o općini Bedekovčina, moram reći da je upravo Ministarstvo graditeljstva i državne imovine interesantno i bitno, kako bi se naš projekt Nova Bedekovčina koji priprema naš kandidat za načelnika Željko Odak i realizirao. Tu je i projekt uređenja Bedekovčanskih jezera koji će vlada Andreja Plenkovića ugraditi u razvojni sporazum Sjeverozapad i za koji očekujemo financiranje u narednim godinama – rekao je Tušek i dodao kako mu je drago što je i na ovaj način imao priliku dati podršku i kandidatu za župana Ernestu Svažiću.Ni Ivica Kupinić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Donje Stubice, nije krio zadovoljstvo što su mu stranačke kolege došle pružiti potporu.
-Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što su nas danas ovdje posjetili ministar Horvat i državni tajnik Tušek. Zajedno sa svojim timom, upoznao sam ih s projektima koje planiramo realizirati ovdje u Donjoj Stubici kada 16. svibnja pobijedimo na izborima – rekao je Kupinić.

Zadovoljan i ovakvom vrstom potpore je i aktualni načelnik Općine Krapinske Toplice te kandidat za krapinsko-zagorskog župana Ernest Svažić.
-Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine i Ministarstvo poljoprivrede za nas su iznimno važni, kad je u pitanju stavljanje imovine bilo države, bilo jedinica lokalne samouprave, u funkciju razvoja. Vjerujem da obojica, ministar i državni tajnik mogu posvjedočiti da sve kandidatkinje i kandidati HDZ-a s kojima smo danas uspjeli na terenu komunicirati imaju vrlo jasne programe i svojim programima uistinu imaju predviđeno stavljanje te imovine u funkciju – poručio je Svažić.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program