Prethodni članak
Sljedeći članak

[GRAĐANI NOVOG GOLUBOVCA ŽALE SE NA LOŠU DRŽAVNU CESTU] 'Kad krenu od 3h ujutro kamioni po toj strganoj cesti, nije nam za živjeti'!

Građani Novog Golubovca koji žive uz državnu cestu D35 koja je puna udarnih rupa ljute se na Hrvatske ceste jer još nisu obnovili obećanih tri kilometra dionice koja vapi za obnovom


Sedam dugih godina čekaju mještani Novog Golubovca obnovu tri kilometra ceste duž Veternice do spoja s Varaždinskom županijom. Riječ je o državnoj cesti D35 koja je bila predviđena za rekonstrukciju u sklopu projekta sanacije ceste od Švaljkovca do Kuzminca. Ta dionica je sanirana, a 3050 m kroz golubovečku općinu je ostalo. Obnova se obećava godinama, a sada je građanima dosta.

- Pucaju nam kuće od tih teških kamiona i šlepera jer je cesta puna udarnih rupa. Kada oni oko 3 h ujutro krenu, ne staju do 23 h navečer. Prolaze svaku minutu. Nemrete imati otvorene prozore, jer se nemrete ni spominati. Ne čujete jedan drugoga. Ni televizor. Osim buke, tu je i velika prašina. A kad je kiša sva voda i šoder se slijevaju u dvorište – kažu susjedi Brozdi i Tušeki, koji žive uz derutnu prometnicu D35, koji si pukotine na zidu i pločice koje im otpadaju u hodniku i kupaonicu sami polako saniraju. Svjesni su da se promet ne može zabraniti, ali su ljuti na Hrvatske ceste u čijoj je ingerenciji i ta prometnica, što se ta cesta već jednom ne rekonstruira ili barem saniraju najkritičnije točke. – Nama tu nije za živjeti više – zaključuju. 

Uz tu cestu živi i Stjepan Brozd, predsjednik Općinskog vijeća Novog Golubovca.
- Dnevno ovuda prođe do 2000 kamiona s teretom. Promet se upeterostručio. Osim kamiona, tom dionicom putuju i turisti i to Mađari, Česi, Slovaci, Poljaci koji znaju stati i pitaju da li je ovo stvarno put za more. Ljudima pucaju kuće od vibracija, nemaju mira od silne buke. Još je gore kad su prazni pa kad nagaze na rupu. Smatram definitivno odgovornim Hrvatske ceste za to. Svi mogući termini su im se istekli – kaže Brozd. Pita se i što uopće radi ophodnja? - Je li oni to vide? Inače, ta ista cesta se na varaždinskoj strani održava bolje nego na našoj, jer je u karti označena zelenom, a na našoj strani crvenom bojom – otkriva.

- Nama je bilo obećano da će tih 3 kilometra ceste rekonstruirati ovu godinu. Zatražili smo očitovanje od Hrvatskih cesta, no nismo dobili nikakav odgovor. Krajnje je vrijeme da se cesta obnovi, tim više jer je za nju bila ishođena građevinska dozvola. No, uglavnom ništa se ne poduzima, a cesta je izuzetno prometna i puna udarnih rupa. Kroz ljeto ovuda prolaze i turisti iz jugoistočne Europe i kada dođu na tih naših 3 km misle da su izgubili - kaže golubovečki načelnik Boris Tušek. 
 

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u unutrašnjosti, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Mokrih i skliskih kolnika ima na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru, Lici i mjestimice D...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program