Prethodni članak
Sljedeći članak

Donacija vrijedna 160 tisuća kuna: Sve osnovne i srednje škole dobile nove lopte


Danas je u Srednjoj školi Krapina izvršena donacija sportske opreme Školskim sportskim društvima osnovnih i srednjih škola s područja naše županije. Ugovore o dodjeli donacija preuzeli su ravnatelji i ravnateljice.

Predsjednica županijskog Školskog sportskog saveza Tatjana Tuđa rekla je kako se savez prijavio na natječaj Ministarstva turizma i sporta, preko kojega su ostvarena financijska sredstva kojima je, ali i uz pomoć Krapinsko – zagorske županije, realizirana ova donacija. – Po prvi puta radimo ovakvu donaciju. U lockdownu smo imali zatišje i što se tiče aktivnosti sportskih, nije bilo natjecanja. Obzirom na dobivena sredstva, odlučili smo pomoći školama opremom. Tako će 32 osnovne i 9 srednjih škola dobiti košarkaške, odbojkaške, rukometne i nogometne lopte – rekla je Tuđa.

-Jako nam je drago da i županijski Školski sportski savez pomaže kada smo financijski ograničeni u nabavi nove opreme, kojom se podiže kvaliteta nastave i obrazovanja, pogotovo u tjelesno – zdravstvenoj kulturi, jer je činjenica da smo dvije godine sjedili i mirovali, a sada treba krenuti van, baviti se sportom i kretanjem. Stoga je ova donacija itekako važna i na tome zahvaljujemo – rekao je ovom prigodom ravnatelj OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički Zdenko Kobeščak.

Župan Željko Kolar rekao je kako je donacija vrijedna oko 160 tisuća kuna, polovica je financirana sredstvima preko natječaja Ministarstva, a polovica iz proračuna KZŽ. – U današnje vrijeme digitalizacije, jako je bitno da djeca imaju sportske aktivnosti i to je uloga našeg Školskog sportskog saveza, koji organizira natjecanja, nakon kojih najbolje ekipe odlaze na nacionalna natjecanja – rekao je Kolar.

Pojasnio je kako obzirom da se natjecanja nisu održavala tijekom protekle dvije godine, dio sredstava koja za rad Školskog sportskog saveza Županija osigurana svake godine utrošena su u ovu donaciju. – Najsretniji sam kad vidim da su djeca na takmičenjima, da se druže, razvijaju zajednički duh. Sport vas uči samo dobrom, naučite dijeliti, da ste ovisni jedno o drugom, o trudu, znaju, energiji koju ulažete i to je ključno u obrazovanju djece – zaključio je župan.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook