Prethodni članak
Sljedeći članak

Dječji vrtići u Zagorju najskuplji su u čitavoj Hrvatskoj!

  • vrtić upis upisi

    Foto: Pixsell/Ilustracija


Analiza koja se dijelom bavila i prilikama u dječjim vrtićima odnosno predškolskom odgoju i obrazovanju, a u kojoj su se uspoređivali podaci iz ove i prošle godine, pokazala je da roditelji u Zagorju plaćaju najskuplje vrtiće u čitavoj Hrvatskoj.

Kako prenosi Šibenski.hr, isti broj gradova i općina, 24, kao i prošle godine, nudi besplatan vrtić s tim da su neki od njih ‘upali‘ na novi popis, a neki ‘ispali‘.

Konkretno, na popisu više nema Donje Motičine, Ervenika, Kukljice, Pojezerja i općine Sali, sada su tamo Smokvica, Bale, Umag, Saborsko, Gola, Kalinovac, Belišće, Draž, Koška, Čaglin, Magadenovac, Baška, Mrkopalj, Dvor, Okrug, Otok, Vrlika, Biskupija, Ivankovo, Negoslavci, Nijemci, Obrovac, Vir, Vrsi.

Čak sedam tih gradova i općina su iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Kao i prošle godine, cijena vrtića blago raste kako se povećava razvijenost grada ili općine, vrtići su skuplji u općinama nego u gradovima.

Najskuplje vrtiće, kao i prošle godine, imaju gradovi i općine s područja Krapinsko-zagorske županije (prosječno 117 eura) pa oni iz Varaždinske, Zagrebačke, Međimurske i Brodsko-posavske.

Najjeftiniji su vrtići u Virovitičko-podravskoj (u prosjeku 55 eura), Vukovarsko-srijemskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Ličko-senjskoj županiji.

Još članaka iz "Županija"

Facebook