Prethodni članak
Sljedeći članak

Dječje gradsko vijeće Grada Zaboka sudjelovalo na 15. Susretu dječjih vijeća Hrvatske

Članovi Dječjega gradskog vijeća DND-a Zabok Lovro, Ana i Lana sudjelovali su na 15. Susretu Dječjih vijeća Hrvatske koji se 3. i 4. listopada 2019. godine održao u Velikoj Gorici na temu „Kako i zašto učiti o medijima?“


Organizatori 15. Susreta Dječjih vijeća Hrvatske bili su Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske i Grad Velika Gorica sa svojim Dječji gradskim vijećem. Posebnost ovogodišnjeg susreta Dječjih vijeća bila je u tome što je sve bilo u znaku 20 godina akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ i 30 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta.Na ovogodišnjem je Susretu sudjelovalo 70-ak djece-vijećnika i 35 voditelja iz 28 Dječjih vijeća iz cijele Hrvatske.

Susret je započeo 3. listopada svečanim otvorenjem, a sve u znaku medija te je nastavljen panelomna temu „Kako i zašto učiti o medijima?“i raspravom s eminentnim stručnjacima s tog područja o različitim aspektima medija, njihovom utjecaju na djecu, njihovim pozitivnim stranama, ali i rizicima i izazovima. Popodnevni dio bio je rezerviran za razgledavanje Velike Gorice, Muzeja Turopolja i Centra za djecu, mlade i obitelj Velike Gorice. U petak 4. listopada održao se radni dio susreta u kojem su bili predstavljeni primjeri dobre prakse te suodržane zanimljive radionice za djecu o društvenim mrežama, kako snimiti radijsku emisiju, kako gledati film i kako učiti o medijskoj pismenosti.

 Grad Zabok i Društvo „Naša djeca“ Zabok predstavljali su dječji vijećniciLovro Mutavčić, Ana Grah i Lana Repovečki s voditeljicama Janom i Jasenkom Borovčak. Zabočki su vijećnici predstavili projekt „Mala početnica medijske pismenosti“ kao primjer dobre prakse koji se provodi s članovima i članicama Dječjega gradskog vijeća i Dječjeg foruma DND-a Zabok.Cilj projekta je podučiti djecu o medijskoj pismenosti, medijima i utjecaju medija na djecu, zaštita dječjih prava i privatnosti djece u medijima, stjecanje medijskih znanja i vještina koje doprinose poštivanju i zaštiti dječjih prava te razvijanje otvorenog, aktivnog, kritičkog stava i promišljanja djece prema medijima i medijskim sadržajima. Društvo „Naša djeca“ Zabok među prvima se počelo baviti medijskom pismenošću na ovako strukturiran način te su predstavili i svoje filmoveEmotikoni, Prosvjed i Reklama koji su nastali u sklopu projekta. Podijelili su promo materijale projekta – bilježnice i olovke te Priručnik „Mala početnica medijske pismenosti“ za voditeljice koji je izazvao veliku pozornost s obzirom na to da je DND Zabok u okviru Dječjih vijeća prvi izdao priručnik na temu medijske pismenosti – istaknula je tajnica DND-a Zabok Jasenka Borovčak.

 

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 između čvorova Pirovac i Skradin na 306.km u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za strpljenje. Mokri su i skliski kolnici u Lici, Gorskom kotaru, Hrva...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program