Prethodni članak
Sljedeći članak

Članovi zabočke HVIDR-e obilježili Dan pobjede u Svetom Križu Začretju


Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Zabok, današnji je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježila jučer u Svetom Križu Začretju.

Najprije je u  9 sati položen je vijenac i svijeće kod centralnog križa na groblju u  Svetom Križu Začretje od strane načelnika opčine g. Marka Kos, a ostale svijeće za sve poginule Hrvatske branitelje u Domovinskom ratu i umrle članove HVIDR-e Zabok položili su članovi HVIDR-e Zabok sa izaslanstvima HVIDR-e Krapina 1. Brigada HV Tigrovi, 2.brigada HV Gromovi, 7.gardijska brigada HV Pume, udruge VIDDR-a KZŽ i 21. Domobranske pukovnije i Vojne policije.

Potom su se iz prostorija HVIDR-e na Lambergerovom trgu uputili mimohodom prema svetokriškoj župnoj crkvi, gdje su prisustvovali Svetoj misi, nakon čega su u prostorijama Udruge održane i sportske igre.

-Od svih braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata Vi invalidi  ste najranjivija skupina Hrvatskih branitelja što mnogima još danas koji žive na našim zasadama nije jasno. Kada je bilo najpotrebnije mi smo bili u mnogim Hrvatskim postrojbama od dragovoljaca koji nisu čekali mobilizacijske pozive već su se među prvima odazvali na  poziv hrvatskoga vodstva i po svojoj savjesti pa do postrojbi hrvatske policije i hrvatske vojske na bojištima  i prvih crta obrane Lijepe naše. Dali ste dio svog tijela, zdravlja. Niste bježali sa MOB zborišta i odbijali ratne zadaće ko neki koji su priznatiji od mnogih od vas,  nažalost – rekao je predsjednik HVIDR-e Zabok, umirovljenik pukovnik Rajko Bartolin prilikom otvorenja sportskih igara.

U ime Krapinsko – zagorske županije članove HVIDR-e Zabok i njihove goste pozdravio je i  župan Željko Kolar, koji je pohvalio rad braniteljskih udruga i rad HVIDR-e Zabok te obećao još bolju suradnju u daljnjem radu. 

Još članaka iz "Županija"

Facebook