Prethodni članak
Sljedeći članak

[10 GODINA USPJEŠNOG RADA] 'Postigli smo izniman uspjeh i izgradili kvalitetnu pedijatriju na veselje malih Zagoraca'


Odjel za pedijatriju Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana slavi 10. obljetnicu rada. – Obzirom da imamo kirurgiju koja je stara 80 godina i ginekologiju preko 50 godina staru, mislim da je odjel pedijatrije s 10 godina još mlad, no možemo reći da smo kroz deset godina postigli izniman uspjeh da imamo kvalitetnu pedijatriju na ugled i veselje naših Zagoraca – rekao je ovom prigodom ravnatelj bolnice Tihomir Vančina.

Istaknuo je kako je bolnica u zadnje četiri godine dala mnoge specijalizacije koje su i dalje u planu, jer se bez toga odjel ne može niti razvijati. – Želja nam je liječiti svu djecu na odjelu pedijatrije bez stresa, a suport smo i ginekologiji, jer liječimo i brinemo i o malim pacijentima koji se tek rode. Također, želimo ojačati kadar, koji je trenutno relativno mlad te na tome radimo iz godine u godinu – istaknuo je Vančina, rekavši kako je cilj stvoriti jedan obiteljski duh među liječnicima kako bi ostajali raditi u ovoj bolnici i pružili pacijentima kvalitetnu uslugu.

Voditelj Odjela pedijatrije dr. Boris Adašević prije godinu dana došao je raditi u OB Zabok te je istaknuo kako ova bolnica ima višestruke prednosti. – Bolnica je nova, prostori izvrsni, oprema vrhunska, puno je potencijala za napredak i u zadnjih godinu dana puno smo napravili u kadrovskom smislu – istaknuo je voditelj odjela, kao i činjenicu da su uređeni novi prostori, gdje na preglede, ultrazvuk i slično, dolaze samo zdrava djeca, dok bolesna idu u čekaonicu hitnog prijema, a sve kako bi se razdvojila bolesna od zdrave djece i spriječilo prenošenje bolesti.

Dječji odjel je i odjel – prijatelj djece, što omogućava roditeljima da ostanu u bolnici tijekom liječenja njihovog djeteta. Na to je posebno ponosna predsjednica DND – a Zabok Sonja Borovčak, bivša županica i zamjenica župana te saborska zastupnica koja se prisjetila koliko je teška bila borba da naša županija izgradi bolnicu te je tome dala i svoj doprinos. – Pedijatrijskim odjelom 2009. godine omogućili smo našoj djeci da ne moraju baš za sve ići u Zagreb, a onda smo vrlo brzo postali i dječji odjel prijatelj djece. Presretna sam kad se okrenem iza sebe i vidim kakve rezultate imamo i da se njima možemo pohvaliti – rekla je Borovčak. Istaknula je i kako DND Zabok organizira slobodno vrijeme za djecu na odjelu kako bi im kroz razne aktivnosti olakšali boravak u bolnici.

Da je ovaj odjel po uvjetima rada, humanizaciji, odnosu osoblja prema malim pacijentima i roditeljima primjer svim drugim odjelima u Hrvatskoj, rekla je voditeljica Službe za organizaciju primarne zdravstvene zaštite Ministarstva zdravstva dr. med. Sanja Predavec. Čestitala je na desetogodišnjem ustrajnom radu i uspjesima te je rekla kako Ministarstvo zdravstva pruža podršku u programu 'Za osmijeh djeteta u bolnici' koji se provodi u 39 dječjih odjela u Hrvatskoj, tako i u Zaboku. –  Dokazano je da boravak roditelja uz dijete skraćuje proces bolničkog liječenja i pruža brži oporavak, na zadovoljstvo malih pacijenata i osoblja – rekla je dr. Predavec.

Ovu je obljetnicu čestitala i zamjenica župana Jasna Petek, koja je rekla kako je za županiju vrlo važno imati kvalitetan pedijatrijski odjel. Rekla je i kako je u proteklih nekoliko godina preko 35 milijuna kuna, preko EU fondova i dercentraliziranih sredstava, uloženo u opremanje OB Zabok, pa tako i odjela pedijatrije. – Ponosni smo i na to što radimo na privlačenju medicinskog kadra u bolnicu, a ujedno stipendiramo i deficitarna zanimanja, tako i studente medicine. Sada otvaramo još jedan natječaj za ovogodišnje stipendije te pozivam sve da se jave na natječaj, jer liječnike u županiji trebamo – pozvala je dožupanica.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.  Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prili...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program