Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] OTKOPALI JE RADNICI: Na gradilištu nogostupa u Belcu pronađena bomba!


Jutrošnji dolazak na gradilište nogostupa u Belcu za radnike tvrtke MS Milengrad bio je sve samo ne uobičajen. Nešto poslije 9 sati na dubini od 80 centimetara pronašli su bombu. Pirotehnička naprava zasada nije identificirana, odnosno nije poznato o kakvoj se bombi i iz kojeg razdoblja radi.

Naša ekipa na terenu razgovarala je s Stjepanom Pohulekom, jednim od radnika koji su bombu pronašli. Kaže, otkopavali su i tražili plinske instalacije, a našli su – bombu! – Moram priznati da nas nije bilo strah. Otkopali smo ju i sklonili sa sastrane. Zvali smo gazdu koji je onda zval policiju – ispričao nam je Stjepan dodajući da je njegov kolega već jednom imao sličnu situaciju s pronalaskom eksplozivne naprave.


Na mjesto događaja stigla je i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan - Pentek kojoj je vijest o nalasku bombe javio nadzor gradilišta. – Zasada ništa ne znamo, niti iz kojeg je razdoblja bomba niti koliko je opasna. Zapravo je dobro što je nađena jer u blizini je škola i kuće pa nikad ne znate što se može dogoditi - rekla je zlatarska gradonačelnica.
I ravnateljica OŠ Belec, koja se nalazi u neposrednoj blizini mjesta događaj,Nikolina Puklin nalazi se na mjestu događaja, a istaknula je kako nema nikakve bojazni za djecu te kako nastava normalno traje.


Na teren bi uskoro trebali stići i pirotehničari koji će odlučiti kakvo je daljnje postupanje s eksplozivnom napravom.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.  Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prili...

mojtv.hr - kompletan tv program