Prethodni članak
Sljedeći članak

Reciklažno dvorište u Donjoj Batini počelo je s radom

Građani mogu ostaviti otpad svakog četvrtka od 14 do 19 sati


Reciklažno dvorište Grada Zlatara u Donjoj Batini danas je otvoreno i započelo je s radom, a građani ga mogu koristiti odnosno dovoziti otpad svakog četvrtka od 14 do 19 sati.

-Projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u Donjoj Batini sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 4.575.557,30 kuna, od čega je bespovratno dodijeljeno 3.706.619,83 kuna. U projekt su uključeni građevinski radovi, oprema i edukativne aktivnosti – istaknula je na otvorenju Monika Švenda, viši stručni suradnik za odnose s javnošću i EU projekte u JUO Grada Zlatara.

Laura Bingula, djelatnica Grada Zlatara kao viši stručni suradnik za projekte, dodala je da su u sklopu projekta provedene edukativno - informativne aktivnosti, preko kojih su građani mogli saznati sve važne infromacije o projektu, a postoji i službena stranica reciklažnog dvorišta gdje mogu vidjeti sve što ih zanima. Adresa web stranice je reciklaznodvoriste.zlatar.hr.


U reciklažnom dvorištu površine 3.600 m2, postavljeno je 19 kontejnera zatvorenog tipa volumena 7 m3, tri eko kontejnera, preša za kartonsku ambalažu, dva kontejnera volumena 1,5 m3, tri klimatizirana natkrivena spremišta te tri rolokontejnera ukupnog volumena 32 m3 za glomazni otpad. U sklopu reciklažnog dvorišta žitelji Grada Zlatara moći će odlagati 49 vrsta otpada - papir, plastiku, staklo, bio otpad, tekstilni otpad, elektronički i opasan otpad, glomazni otpad te građevinski materijal kao što je materijal na bazi gipsa, izolacijski i slično. Svaki građanin mora kod predaje otpada dostaviti potvrdu da je korisnik javne usluge, tj. mora imati račun Komunalca i osobnu iskaznicu.

 

 

 

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook