Prethodni članak
Sljedeći članak

Obilježen Dan zlatarske Osnovne škole


Kako se nastavna godina bliži kraju, mnoge osnovne škole u ovo doba obilježavaju svoj dan. Tako je prigodnim programom u petak obilježen i Dan zlatarske Osnovne škole „Ante Kovačića“. U školskoj sportskoj dvorani izveden je efektni program sastavljen od glazbenih, plesnih  i literarnih točaka, koje su učitelji pripremili sa svojim učiteljima. No, ovogodišnji program bio je u znaku jubileja. Kao što je u pozdravnoj riječi naglasio ravnatelj, prof. Marijan Posarić, Dan škole obilježava se u tjednu u kojemu se obilježava 170. obljetnica rođenja najvećega pisca hrvatskog realizma, Ante Kovačića. To je bio i povod da se u Kovačićevu rodnom kraju, Mariji Gorici, susretnu predstavnici triju škola koje nose njegovo ime – goričke, zagrebačke i zlatarske. Minule srijede na zagrebačkom groblju Mirogoj predstavnicu triju škola položili su cvijeće i upalili svijeće.


-Današnjim danom, ujedno, u spomenici škole bilježimo i 182. godinu školstva u našemu Zlataru- naglasio je ravnatelj Posarić. Na kraju programa  spomenuo je kako su se učenici škole  ove godine natjecali u znanju iz čak 13 predmeta i sudjelovali na trima smotrama.

Trojici najuspješnijih učenika, prema kriteriju prva tri mjesta na županijskom natjecanju, odnosno sudjelovanjem na državnom natjecanju, uručio je pohvalnice i prigodni dar.  Dobitnici su Ema Runjak (županijsko natjecanje iz fizike, 3. mjesto, mentorica Mirela Lebić Popov), Ela Vlahek ( treće mjesto na županijskom natjecanju iz biologije, mentorica Martina Kurečić Mijatović i treće mjesto  na županijskom natjecanju Čitanjem do zvijezda- kategorija Kreativni uradak, mentorica Maja Burek) i Martin Brčić (2. mjesto na županijskom natjecanju iz hrvatskoga jezika (mentorica Petra Kolar), 1. mjesto na županijskom natjecanju iz informatike, mentorica Nina Posarić i 13. mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskoga jezika, mentorica Petra Kolar).
Učenicima, kao i djelatnicima škole, na ostvarenim uspjesima čestitala je gradonačelnica i saborska zastupnica Jasenka Auguštan Pentek. 

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook