Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova tržnica dobro napreduje, radi se na nogostupu u Varaždinskoj ulici, a uredit će se i gradsko parkiralište


I nakon velikog projekta vrijednog više od 4,3 milijuna eura, sanacije prometnica preko Fonda solidarnosti, i dalje je radno na području Grada Zlatar. – Sretna sam što je konačno krenulo asfaltiranje nakon aglomeracije na našem području, jer su građani već gubili strpljenje, što nije čudno jer su neke ceste bile raskopane i dvije godine. Nadam se da će tempo biti brz i da će građano dobiti prometnu infrastukturu koju zaslužuju – kaže gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.

Asfaltiranje cesta
U tijeku je i uređenje nogostupa i oborinske kanalizacije u duljuini 500 m u Varaždinskoj ulici. - Radovi se, uz sredstva Grada, financiraju i sredstvima MUP – a, Nacionalnog plana za sigurnost, a čekamo i rezultate Županijske uprave za ceste KZŽ, gdje smo također kanididarli taj nogostup. Radovi bi trebali završiti do 1. studenog, a potom bi ŽUC trebao taj dio prometnice i nanovo asfaltirati – najavila je gardonačelnica. Dodaje da Grad svake godine vrši asfaltiranje nerazvrstanih cesta koje do sada nisu asfaltirane. – Ove godine osigurali smo sredstva preko Ministarstva graditeljstva i asfaltirali nerazvsrtanu cestu u naselju Repno. Imamo još ulica za koje su izrađeni troškovnici, međutim gledamo prioritete i prvo su na redu ulice gdje su obiteljske kuće, a već se rade i planovi za iduću godinu – pojašnjava gradonačelnica.

Dječji vrtić
Uredit će se i parkiralište iza upravne zgrade, u kojoj je smještena gradska uprava i ostale službe važne za stanovnike šireg područja, a za to su također osigurana sredstva preko natječaja. Na području Zlatara traje i posipanje kamenim materijalom nerazvrstanih prometnica koje ne idu u asfaltiranje, a uskoro kreće i malčanje. Jedan od većih i važnijih projekta, gradnja nove gradske tržnice, dobro napreduje. – Radovi idu prema planu i vjerujem da će završiti u roku – kaže gradonačelnica. Rješava se i pitanje dokumentacije za dogradnju dječjeg vrtića.

– Potom krećemo u raspisivanje javne nabave, kako kako bi se taj prostor uredio i krenula rekonstrukcija starog dijela vrtića, a čekamo rezultate i prijavljenog projekta gradnje još jednog novog vrtića, u Sajmišnoj ulici, čime bi zadovoljili dugoročne potrebe Grada Zlatara za dodatnim kapacitetima smještaja djece u vrtić – kaže Jasenka Auguštan – Pentek.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook