Prethodni članak
Sljedeći članak

GRADSKO VIJEĆE: Proračun Grada Zlatara povećan na 55,9 milijuna kuna

U plan su uvršteni novi projekti koji su započeli, a financirani sredstvima EU i državnog proračuna


Sa 8 glasova za i 3 suzdržana, Gradsko vijeće Zlatara prihvatilo je jučer na sjednici prvi rebalans gradskog proračuna, kojim je on s 54,1 povećan na 55,9 milijuna kuna. Kako je pojasnila gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, izmjene su se desile zbog nepredviđenih stvari i situacije na tržištu te rasta cijena.

U plan su uvršteni novi projekti koji su započeli, a financirani sredstvima EU i državnog proračuna, a to su Projekt 3,2,1 KRENI kojim se sufinancira i plaća administratora projekta zaposlenog u gradskoj upravi i troškovi promidžbe i vidljivosti projekta za produženi boravak u vrtiću i MIPOS za zapošljavanje žena na poslovima poboljšanja kvalitete života krajnjih korisnika pružanjem pomoći u kući te opremanja kulturno – info. Turističkog centra u naselju Belec.
Također se planira pomoć iz Državnog proračuna za asfaltiranje nerazvrstanih cesta u iznosu od 326.000,00 kuna i za modernizaciju ulice M. Gupca u iznosu od 330.000,00 kuna te od Krapinsko – zagorske županije za uređenje vijećnice 200.000,00 kuna. Planira se povećanje sudskih i sličnih troškova zbog postupaka prisilne naplate za koje se koriste usluge odvjetničkog ureda.

-Tu je i povećanje cijene energenata. Razgovara se s Vladom da se nađe neki model za gradove i općine. Nama je struja skuplja 100 posto, no ipak nam nije takav šok kao nekim drugim JLS, gdje je cijena porasla još više. Preusmjeravamo veća sredstva i na dječji vrtić i jaslice, jer su i njima energenti jako porasli, a nastojimo ne opteretiti dodatno roditelje – rekla je gradonačelnica. U cilju da se što prije završi postupak ažuriranja baze podataka za komunalnu naknadu i kuće za odmor planira se povećanje sredstava za 450.000,00 kuna za izmjeru objekata. Tu su i sredstva za prostorno programsku studiju – aktiviranje područja Ivančice, dogradnju sustava javne rasvjete zbog nabave novih rasvjetnih tijela te za energetski pregled javne rasvjete.

Gradsko je vijeće donijelo i Odluku o davanju suglasnosti na povjeravanje Reciklažnog dvorišta u Donjoj Batini na upravljanje Komunalcu Konjščina. Grad Zlatar je uz sufinanciranje bespovratnim sredstvima europske unije završio projekt gradnje Reciklažnog dvorišta. Uporabna dozvola je stigla i Reciklažno dvorište trebalo bi započeti s radom u srpnju, obavijestila je vijećnike gradonačelnica. Na sjednici je prihvaćeno i izvješće o radu Gradskog društva Crvenog križa Zlatar te izvješće o radu Zagorske javne vatrogasne postrojbe.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook