Prethodni članak
Sljedeći članak

GRADSKO VIJEĆE: Proračun Grada Zlatara povećan na 55,9 milijuna kuna

U plan su uvršteni novi projekti koji su započeli, a financirani sredstvima EU i državnog proračuna


Sa 8 glasova za i 3 suzdržana, Gradsko vijeće Zlatara prihvatilo je jučer na sjednici prvi rebalans gradskog proračuna, kojim je on s 54,1 povećan na 55,9 milijuna kuna. Kako je pojasnila gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, izmjene su se desile zbog nepredviđenih stvari i situacije na tržištu te rasta cijena.

U plan su uvršteni novi projekti koji su započeli, a financirani sredstvima EU i državnog proračuna, a to su Projekt 3,2,1 KRENI kojim se sufinancira i plaća administratora projekta zaposlenog u gradskoj upravi i troškovi promidžbe i vidljivosti projekta za produženi boravak u vrtiću i MIPOS za zapošljavanje žena na poslovima poboljšanja kvalitete života krajnjih korisnika pružanjem pomoći u kući te opremanja kulturno – info. Turističkog centra u naselju Belec.
Također se planira pomoć iz Državnog proračuna za asfaltiranje nerazvrstanih cesta u iznosu od 326.000,00 kuna i za modernizaciju ulice M. Gupca u iznosu od 330.000,00 kuna te od Krapinsko – zagorske županije za uređenje vijećnice 200.000,00 kuna. Planira se povećanje sudskih i sličnih troškova zbog postupaka prisilne naplate za koje se koriste usluge odvjetničkog ureda.

-Tu je i povećanje cijene energenata. Razgovara se s Vladom da se nađe neki model za gradove i općine. Nama je struja skuplja 100 posto, no ipak nam nije takav šok kao nekim drugim JLS, gdje je cijena porasla još više. Preusmjeravamo veća sredstva i na dječji vrtić i jaslice, jer su i njima energenti jako porasli, a nastojimo ne opteretiti dodatno roditelje – rekla je gradonačelnica. U cilju da se što prije završi postupak ažuriranja baze podataka za komunalnu naknadu i kuće za odmor planira se povećanje sredstava za 450.000,00 kuna za izmjeru objekata. Tu su i sredstva za prostorno programsku studiju – aktiviranje područja Ivančice, dogradnju sustava javne rasvjete zbog nabave novih rasvjetnih tijela te za energetski pregled javne rasvjete.

Gradsko je vijeće donijelo i Odluku o davanju suglasnosti na povjeravanje Reciklažnog dvorišta u Donjoj Batini na upravljanje Komunalcu Konjščina. Grad Zlatar je uz sufinanciranje bespovratnim sredstvima europske unije završio projekt gradnje Reciklažnog dvorišta. Uporabna dozvola je stigla i Reciklažno dvorište trebalo bi započeti s radom u srpnju, obavijestila je vijećnike gradonačelnica. Na sjednici je prihvaćeno i izvješće o radu Gradskog društva Crvenog križa Zlatar te izvješće o radu Zagorske javne vatrogasne postrojbe.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program