Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Zlatar: Dostavite primjedbe i prijedloge za izradu voznog reda HŽ - a


HŽ putnički promet obratio se Gradu Zlataru sa zamolbom za prikupljanje prijedloga za izradu voznog reda 2024/25, da u skladu s njihovim mogućnostima prijevoznu ponudu što više približe realnim potrebama većine korisnika (učenika, studenata i radnika), te sukladno tome vozni red vlakova i zamjenskih autobusa prilagode što većem broju putnika.

Važeći Vozni red vlakova za sezonu 2023/24. stupio je na snagu 10. prosinca 2023. godine, te HŽ Putnički prijevoz započinje s aktivnim pripremama za izradu Prijedloga nacrta voznog reda za 2024/25. godinu. Kao smjernicu za izradu prijedloga navedeno je da vozni red nije moguće sagledavati samo na jednoj relaciji jer mnogi vlakovi prometuju kroz dvije ili više županija, a veze i presjedanja se dijelom ostvaruju na većem području Republike Hrvatske tako da promjena voznog reda na jednoj relaciji može dovesti do promjene na nekoj drugoj relaciji ili više njih kao i ostvarivanje veze vlakova u odvojnim kolodvorima.

- U skladu s navedenim, molimo da nam najkasnije do 5. veljače 2024. godine na e-mail: [email protected] dostavite primjedbe i prijedloge za novi vozni red kako bi ih poslali županiji i dostavili u HŽ putnički prijevoz – poziva Grad Zlatar. 

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook