Prethodni članak
Sljedeći članak

Glazbeni kviz u vrtu kod DORE


U sklopu manifestacije „Zlatarsko ljeto“ u subotu, 15. srpnja, „U vrtu kod DORE“ održan  je glazbeni kviz, ali i publici privlačan program u kojemu su, osim domaćina, sudjelovali tamburaški orkestar KUD-a Belec i ŽVG Kajda iz Mača. Vrućina, ali i hladovina vrta, privukli su brojne Zlatarščane za koje je organizator osigurao okrjepu, a Udruga žena Zlatar pobrinula se za slastice, od bučnice do klipića punjenih orasima. Sad je već razvidno kako je u Zlataru nemoguće bilo kakvo događanje, s umjetničkim ili nekim drugim predznakom, bez sudjelovanja orkestra, posebice  mladih glazbenika s gitarom, pod vodstvom Borisa Brežnjaka. KPD „Zlatarjeve“ može se podičiti i svojom Ženskom vokalnom skupinom DORA, pod vodstvom Jasenke Krušelj, čije su članice i vrijedne organizatorice druženja Zlatarščana, ali i gostiju. Među njima bili su i članovi zlatarskoga Moto kluba Wild Riders Goldtown .

U glazbenom kvizu , koji možda nije najbolje rješenje za priredbe ovakve vrste, dijelom i zbog preduga trajanja, sudjelovalo je 15 natjecateljskih ekipa, od kojih je prvo mjesto osvojila  ekipa „Bučkuriš“ u kojoj su sudjelovali sudionici iz Zlatara i Zlatar Bistrice. Drugo mjesto pripalo je ekipi „Niprije“, a treće osvojila je ekipa „Adolf  Topić i njegov kompić“. Pripale su im prigodne nagrade. Kviz je organizirala kvizaška ekipa Vulkanci.

Zanimljiv događaj slijedi i u ponedjeljak, 24. srpnja, u Gradskoj knjižnici s početkom u 18 sati. Naime, zlatarski Moto klub Wild Riders Goldtown organizira putopisno predavanje Borisa Rukavine i predstavljanje njegove knjige putopisa  „Island - Himalaja u pet moto priča“. U spomenutoj knjizi autor  opisuje pet putovanja motorom od 2019. do 2022., kroz dvadeset i tri države.

Na svim putovanjima  Rukavinu je pratila supruga Ksenija, također iskusna suvozačica, koja u svim putopisima sudjeluje i fotografskom kamerom, dijeleći na taj način posebna iskustva s njihovih putovanja.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook