Prethodni članak
Sljedeći članak

Bumerang se vraća diskografiji: „Čuča“ nije zaboravljena

Bumerang je starijim generacijama bio poznat kao „Zagreb bend“, a postoji još od devedesetih godina


Tri su desetljeća otkako je radijskim valovima odzvanjala hit pjesma „Čuča“, nastala u glazbenoj radionici pokojnoga Željka Pavičića iz Zeline, čiji su stihovi s notama Đorđa Novkovića proslavili mnoge pjevače. Bila je 1993. izvedena na Zagrebačkom festivalu i afirmirala je zagorski bend „Bumerang“ i njihova vokalnog solistu Stjepana Lacka iz Sv. Križa Začretja, svojedobnog pobjednika natjecanja Prvi glas Hrvatskoga zagorja. „Bumerang“ je starijim generacijama bio poznat kao „Zagreb bend“, a postoji još od devedesetih godina.

Cvijeće cvijetu
Uz „Čuču“ odzvanjala je i pjesma „Cvijeće cvijetu“. U estradnome svijetu bilo je znano, u čijoj je karijeri prisutan Đorđe Novković, uspjeh je zajamčen. Tako je bilo i s „Bumerangom“ i njihovim pjevačem , s nadimkom Lac, koji je 1990. ženidbenom vezom sa suprugom Blankom postao Zlatarščanin. Ne krije kako mu je prihod ostvaren mega hitom „Čuča“ pomogao u uspješnom poduzetništvu. Tako , uz ostalo, u Zlataru ima knjižaru „Tintilin“. Premda u međuvremenu „Bumerang“ nije bio osobito medijski prisutan, svijet glazbe nije napustio, osim što je 2014. došlo do kadrovske obnove. Od „starih“ u sadašnjem je sastavu samo „šef“ i vokalni solist, tenor Lac, i uz njega članovi Vlatko Svatoš iz Daruvara na bubnjevima, Robert Radošević iz Svete Nedelje svira gitaru, Bojan Apostolovski iz Pregrade je na basu, a Goran Crnogaj iz Sv. Križa Začretja na klavijaturama. Spominje Lac i suradnju s Davorom Mirićem iz Klanjca, čiju su pjesmu „Tobom proklet“ snimili 2016. godine. Dečke nerijetko viđamo u programu CMC televizije, kao prateći bend Zlatka Pejakovića, a 10. lipnja nastupit će i na CMC festivalu u Vodicama.


Miljenici Zlatka Pejakovića
- Sa Zlatkom surađujemo pet godina. On je još uvijek omiljen kod publike- kaže Lac, prisjećajući se kako je Bumerang devedesetih godina lijepo surađivao s Ljiljanom Nikolovskom, prvom solisticom grupe „Magazin“, koja se vratila iz SAD-a i u Hrvatskoj pripremala solo album. U novije vrijeme surađuju sa Željkom Krušlinom Kruškom , kojem su prateći bend i pjevaju mu prateće vokale na novom albumu koji priprema.


Žali se Lac kako ima osjećaj da ih se u Hrvatskom zagorju ne doživljava ozbiljno, a iza Bumeranga i Laca su stotine uspješnih koncerata diljem Europe, svugdje gdje ima naših ljudi, od Pariza do Švedske. Primjerice, u Stuttgartu su redovito u hrvatskom klubu na „Kajkavskoj noći“, a u nas samo su prošle godine sa Zlatkom Pejakovićem nastupili u Pregradi. U povodu Dana žena , 3. ožujka, nastupili su pred 12 000 posjetitelja u ljubljanskoj areni Stožice, zajedno sa klapom Šufit, Novim fosilima, Markom Škugorom, Lanom Jurčević i Mladenom Grdovićem, te s nekoliko mladih slovenskih pjevača.


Za diskografsku kuću Croatia Records Bumerang priprema novi album. Volio bi da doživi uspjeh njihova albuma „Za srce i dušu“ iz 1994. godine, koji je bio prodan u zlatnoj nakladi, premda su i druga dva bila dobro prihvaćena na tržištu. Izlazak će proslaviti kod Laca u vinogradu. Obrađuje ga, ali vino ne pije, no uz kapljicu voli okupiti dečke iz benda i njihove glazbene suradnike. Pa tada i zapjevaju svoje najnovije pjesme „Što je to u srcu mom“ i Krušlinovu „Luda košulja“, koju ćemo čuti u travnju. -Malo uz gitaru, malo uz vino, sljube nam se glazbene vibracije- kaže Stjepan Lacko Lac.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook