Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavnice zabočkog vrtića na konferenciji važnog programa kojega provode već 14 godina


Predstavnice Dječjeg vrtića Zipkica iz Zaboka sudjelovale su na 12. godišnjoj  konferenciji voditeljica i voditelja programa podrške roditeljstvu 'Rastimo zajedno', koja je održana u  organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Centra za podršku roditeljstvu 'Rastimo zajedno', u Dubrovniku je 24. i 25. 11.

Tema ovogodišnje konferencije bila je 'Kako gradimo selo oko djeteta?' – integrirani pristup u podršci roditeljstvu u najboljem interesu djeteta.

Kao predstavnice Dječjeg vrtića Zipkica, pune dojmova, osnažene i obogaćene novim saznanjima, sa konferencije su se vratile voditeljice Programa 'Rastimo zajedno', odgojiteljice Ankica Arl i Karmela Herčko,  logopedinja  Tamara Miletić – Damjanović i psihologinja  Silvija Dugorepec.

Radionice 'Rastimo zajedno' su besplatan grupni oblik podrške roditeljima male djece. Na 11 radionica roditelji i voditelji su partneri u traženju odgovora na pitanja o roditeljstvu i djetetovom razvoju. Roditelji s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjuju informacije, znanja, vještine, iskustva i tako zajednički uče i pružaju međusobnu podršku koja su se pokazala korisnom za jačanj.e kompetentnosti roditelja i djeteta.

Kako je podrška u roditeljstvu potrebna roditeljima, tako je i voditeljicama i voditeljima potrebna podrška sa ciljem unapređenja, osnaživanja i umrežavanja s ostalim voditeljicama i voditeljima na nivou države i šire, gdje se Program provodi. Na ovogodišnjoj konferenciji,  odslušana su kvalitetna predavanja, odrađene nove radionice.

U Dječjem vrtiću Zipkica, Zabok radionice 'Rastimo zajedno' se provode od samih početaka provedbe već 14 godina, program radionica 'Klub očeva' od 2016. godine, radionice s odgojiteljima i 'Klub roditelja'.  U vrijeme pandemije proizašle su online radionice „ Rastimo zajedno – mini“ koje su se također provodile u vrtiću s roditeljima djece najmlađe dobi.  Upravo je u tijeku novi ciklus radionica za roditelje te se nastavlja daljnji rast i gradnja sela oko naše djece.

 

 

 

Još članaka iz "Zabok"

Facebook