Prethodni članak
Sljedeći članak

Piknik u dvorcu Bračak okupio više od 100 osnovnoškolaca iz cijelog Zagorja


Danas se održava Piknik u dvorcu Bračak, odnosno promocija zanimanja u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok.

Kako je rekla ravnateljica Srednje škole Zabok, pristiglo je više od 100 učenika osnovnih škola iz cijele Krapinsko – zagorske županije.

- Ovdje ima puno lijepih stvari, naši učenici pod vodstvom svojih mentora pripremili su street food hranu, ali i hrpu finih delicija, koktela, predstavit će se rad naše škole, Regionalnog centra, a učenici će sami moći isprobati neke jednostavne ugostiteljske vještine. Imamo igre za učenike, poklone i zahvale što su došli na našu manifestaciju. Cilj svega je prezentacija strukovnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu – rekla je Jurec.

Interes za ova zanimanja bio je manje u vrijeme epidemije korone. – No lani, kada smo ponovno imali Mali gastro i Piknik i mogli u osnovne škole, broj učenika je porastao. Vjerujem da će ove godine još i više, jer imamo dva nova zanimanja, vrlo atraktivna. Jedno je tehničar za ugostiteljstvo, četverogodišnje zanimanje, koje će učenicima omogućiti znanja iz svih područja ugostiteljstva, a drugo pomoćni ugostitelj, zanimanje u trajanju od 2 godine, nakon čega opet mogu nastaviti obrazovanje, a daje temelje osnove svih poslova u ugostiteljstvu – rekla je ravnateljica.

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Zabok"

Facebook