Prethodni članak
Sljedeći članak

I zagorski branitelji obilježavaju 'Bljesak'! Po legendarnom Čkembi nazvali veliki događaj koji će postati tradicija


Foto: Facebook

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko - zagorske županije u tijeku je svečano obilježavnaje Vojno-redarstvene operacije Bljesak.

Sve je počelo jutarnjim okupljanjem i doručkom u Zaboku, nakon čega su se delegacije uputile na gradsko groblje u Zaboku,kod kuće dr.Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću i na grobu nenada Grabušića Čkembe u Oroslavju gdje su položili vijence i zapalili svijeće uz spomen obilježje poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Nešto iza 10 sati, uputili su se iz Zaboka na 4,5 kilometara dugu rekrativnu biciklističku vožnju i hodanje biciklističkom - pješačkom stazom kroz polje od Zaboka do Oroslavja, a upravo su taj događaj nazvali "1. Memorijal Nenad Grabušić Čkembo", po svom suborcu i legendarnom zagorskom glazbeniku, koji je, nažalost, prošle godine, 15. kolovoza, na sam blagdan Velike Gospe, izgubio bitku s dugom i okrutnom bolešću.

Dolazak u Oroslavje očekuje se oko 12 sati, kada je na rasporedu središnja svečana proslava, na kojoj se, uz brojne goste i uzvanike, očekuju i predstavnici Grada i Krapinsko - zagorske županije. 

Predviđen je i raznoliki zabavni te kulturno - umjetnički program, kao i druženje branitelja s građanima uz rekreativne aktivnosti kao što su alka na zagorski, bacanje potkove i igra iznenađenja.

Završetak prvog Memorijala nazvanog po Čkembi, te podjela medalja i priznanja, očekuje se oko 15 sati.

Još članaka iz "Zabok"

Facebook